3 Ιούνιος 2013, 08:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Αύγουστος 2015, 11:50

Με πυρρίχιο υποδέχθηκαν τον Κύριλλο στην Παναγία Σουμελά Αχαρνών

  • Με πυρρίχιο υποδέχθηκαν τον Κύριλλο στην Παναγία Σουμελά Αχαρνών

Με έναν πυρρίχιο υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη Κύριλλο στην Παναγία Σουμελά Αχαρνών. Χιλιάδες πιστοί υποδέχθηκαν χθες το απόγευμα τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά στην περιοχή των Αχαρνών Αττικής.

Ο Πατριάρχης μετέφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα προς προσκύνηση, στον ιερό ναό της Παναγίας Σουμελά, τμήμα ιερού λειψάνου του Οσίου Σεραφείμ του Σαρόφ.

Το τμήμα λειψάνου παρέλαβε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας.

Ο πατριάρχης Κύριλλος στην ομιλία του τόνισε: «Με πολλή χαρά επισκέπτομαι τον υπό κατασκευή Ιερό Ναό αφιερωμένο στην Υπεραγία Θεοτόκο εις τη μνήμη των ελεών Αυτής τις οποίας ανέδειξε εκ του μεγαλύτερου ιερού κειμηλίου του Πόντου, της εικόνας Παναγίας Σουμελά, η οποία οφείλει την επωνυμία της αυτή στην ομώνυμη Ιερά Μονή πλησίον της Τραπεζούντας, όπου ευρίσκετο τεθησαυρισμένη.»

Επίσης ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, έπληξε κυρίως τα πλέον ευαίσθητα μέλη της κοινωνίας.

«Μεταξύ αυτών είναι και αρκετοί Πόντιοι. Ο Ναός της Παναγίας είναι ένας τόπος όπου η Θεομήτωρ αγκαλιάζει όλους τους τεθλιμμένους και απαξιωμένους, και ουδείς εξέρχεται απαρηγόρητος.» 

Τον Πατριάρχη Μόσχας συνόδευε ο Ιβάν Σαββίδης. Μεταξύ εκείνων που βρέθηκαν στην υποδοχή του Πατριάρχη ήταν ο γνωστός Πόντιος τραγουδιστής, Λευτέρης Πανταζής και ο ηθοποιός Λάζος Τερζάς ο οποίος εκφώνησε και έναν σύντομο λόγο.

Σήμερα στις 12:30 ο Πατριάρχης Κύριλλος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα επισκεφθούν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Στις 13:00 ο Πατριάρχης Μόσχας θα επισκεφτεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Το απόγευμα, ο Πατριάρχης και η Συνοδεία του θα αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη και το Άγιον Όρος.

Φωτογραφικό υλικό: Συρανίδης Ν. Studio Αναμνήσεις

Gallery