11 Μάιος 2013, 09:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:40

Αντηλιακό και ξαπλώστρα ή ομπρέλα για τη βροχή. Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

  • Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στα ανατολικά

Άνοιξη γαρ κι ο καιρός είναι απρόβλεπτος, με αποτέλεσμα εκεί που πιάνεις το αντηλιακό και ετοιμάζεσαι για παραλία, ξαφνικά αρχίζεις να σιγοψιθυρίζεις το σύννεφο έφερε βροχή. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι προβλέπεται από την ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο.

Σάββατο 11/05

Βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός με λίγες σποραδικές νεφώσεις που το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 10 έως 25 στη βόρεια Ελλάδα, 12 έως 26 στη δυτική Ελλάδα, 11 έως 23 στο βόρειο Αιγαίο και από 10 έως 23 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα είναι βορειοδυτικοί, 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν κυρίως από τα δυτικά, με ένταση από 3 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Κυριακή 12/05

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Επιμέλεια: Ζαμπετάκη Ε.
Pontos-News.Gr