1 Μάιος 2013, 09:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:43

Δείτε με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα φέτος

  • Δείτε με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα φέτος

Δείτε παρακάτω με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα φέτος σε Αθήνα και υπόλοιπη χώρα αναλυτικά.

Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου 2013 στην Αττική


Γενικά αίθριος καιρός στο λεκανοπέδιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 ίσως και πρόσκαιρα 5Bf (υγρασία 20-50%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 18-31 ή και 32°C (στα βόρεια προάστια 2-3°C χαμηλότερα).

Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2013 στην Αττική


Διατηρείται αίθριος και ζεστός ο καιρός στην Αττική, ενώ προς τις βραδινές ώρες ενδέχεται να αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5Bf (υγρασία 15-45%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 19-32°C (στα βόρεια προάστια 2-4°C χαμηλότερα).

Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου 2013 στην Αττική

Λίγες νεφώσεις (πιο πολλές στα βόρεια), πρόσκαιρα αυξημένες, αλλά και αρκετά διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 2-4Bf (υγρασία 20-55%), ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 18-30°C (στα βόρεια προάστια 2-3°C χαμηλότερα).

Μεγάλη Σάββατο 4 Μαΐου 2013 στην Αττική

Αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στη διάρκεια της ημέρας. ι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2-3Bf (υγρασία 25-60%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά της Αθήνας θα κυμανθεί από 17-31°C

Πάσχα Κυριακή 5 Μαΐου 2013 στην Αττική

Εναλλαγές νεφώσεων με ηλιοφάνεια, άνεμοι 2-3Bf από διάφορες διευθύνσεις (υγρασία 30-50%) και θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας από 18-31°C.

Δευτέρα του Πάσχα 6  Μαΐου 2013 στην Αττική

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και μικρή πιθανότητα προς το απόγευμα για ασθενή βροχή τοπικά ή ψιχάλα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά συνιστώσες (ΒΑ και ΒΔ) 2-3Bf, η υγρασία θα παίζει από 30-60%, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα (κέντρο Αθήνας 18-30°C).

Υπόλοιπη Ελλάδα για Μεγάλη Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκεύη

Λιακάδα, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και ζέστη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και για τις τρείς επόμενες ημέρες. Προς τα βορειο-δυτικά ορεινά (μικρή πιθανότητα και για τα κεντρικά την Μεγάλη Παρασκευή) ενδέχεται να έχουμε πρόσκαιρες μπόρες τη Μεγάλη Πέμπτη και τη  Μεγάλη Παρασκευή εξ αστάθειας.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες γενικά συνιστώσες 3-6Bf στο Αιγαίο και από δυτικές βορειο-δυτικές διευθύνσεις 2-4Bf στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα επίπεδα των 31-33°C όσον αφορά τις μέγιστες. Οι πιο θερμοί νομοί θα είναι οι: Αιτωλ/νίας, Αργολίδος, Βοιωτίας, Λάρισας, Καρδίτσας.

Υπόλοιπη Ελλάδα για Μεγάλο Σάββατο, Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα

Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας το Μεγάλο Σάββατο, με εκδήλωση σύντομων βροχών στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας προς τις απογευματινές ώρες.

Ανήμερα το Πάσχα καλοκαιρία με λίγες αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα βόρεια, καθώς και σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα (μπόρες μεταμεσημεριανές) στα δυτικά, κεντρικά, Ηπειρο και βορειο-δυτικά.

Τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα καταστεί άστατος κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με βροχές και καταιγίδες, αλλά γενικά με σπασμένο καιρό και όχι συνεχόμενα φαινόμενα. Οι θάλασσες σε όλα τα πελάγη θα παραμείνουν καλοτάξιδες (2-5 και παροδικά 66Bf στο Αιγαίο και το Ιόνιο, με ανέμους κυρίως από βόρειες συνιστώσες), ενώ η θερμοκρασία διατηρείται στα ηπειρωτικά στα επίπεδα των 32-33°C.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr