29 Απρίλιος 2013, 08:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:43

Ο καιρός της Μεγάλης εβδομάδας και η προοπτική για το Πάσχα

  • Ο καιρός της Μεγάλης εβδομάδας και η προοπτική για το Πάσχα

Ο καιρός της Μεγάλης εβδομάδας και η προοπτική για την Κυριακή του Πάσχα. Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση παρακάτω.

Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 στην Αττική

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια και γενικά πολύ ασθενείς άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις συνοδεία ζέστης πάνω από τα κανονικά (υγρασία 25-65%), θα έχει σήμερα το καιρικό μενού στο λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 14-27 ή και 28°C (πιθανόν πιο πολύ ζέστη στα κεντροβόρεια, από ότι στα κεντρονότια, λόγω της αύρας).

Υπόλοιπη Ελλάδα
για Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα ανατολοικονότια θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις πολύ πρόσκαιρα αυξημένες (τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά ηπειρωτικά). Οι θάλασσες παντού καλοτάξιδες όσο δεν παίρνει (2-4Βf στο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις και 2-3Bf στο Ιόνιο από ανατολικές βορειο-ανατολικές), ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα κυμανθεί από 2-32°C (οι ελάχιστες στην Πελοπόνησο και στη Δ. Μακεδονία).

Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2013 στην Αττική

Λιακάδα, διαύγεια και ζέστη καλοκαιρινή σήμερα στο λεκανοπέδιο, την τελευταία ημέρα του Απριλίου. Λίγες αραιές νεφώσεις θα υπάρχουν κυρίως προς την Πάρνηθα και γενικά τα βόρεια και πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2-4Bf (υγρασία 15-55%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί σε καλοκαιρινούς και...παραλιακούς ρυθμούς από 14-32 ή και 33°C (στα βόρεια προάστια 2-4°C χαμηλότερα).

Υπόλοιπη Ελλάδα
για Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες βορειο-δυτικές διευθύνσεις 2-5Bf στο Αιγαίο και από γενικά βόρειες συνιστώσες (ΒΑ και ΒΔ) 2-3Bf στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα διατηρηθεί στα ίδια υψηλά επίπεδα με χθες, πολύ πιο ψηλά από τα κανονικά για την εποχή (μέγιστη πλησίον των 33°C).

Η προοπτική για το Πάσχα

29-31°C στην Αττική διαφαίνεται για ανήμερα του Πάσχα και πιθανόν ως 32-34°C η μέγιστη στη χώρα, κυρίως στα νότια! Τα προγνωστικά στοιχεία βέβαια μπορεί να αλλάξουν τις επόμενες ημέρες ίσως λίγο προς το δροσερότερο, αν και οι αστάθειες άρχσαν να βγάζουν καλύτερα ποσοστά σε πιθανότητα. Αμέσως μετά το Πάσχα πάντως θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και συνάμα αύξηση των πιθανοτήτων για μπόρες στα ηπειρωτικά.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr