21 Απρίλιος 2013, 10:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:45

Τι κρυβόταν πίσω από τις φράουλες της οργής;

  • Τι κρυβόταν πίσω από τις φράουλες της οργής;

Μετά τον διεθνή σάλο που ξέσπασε, για το μακελειό στην Μανωλάδα και κατόπιν εορτής,, όπως συνήθως γίνεται στην Ελλάδα, αποφάσισαν να κάνουν ελέγχους για τις φράουλες της οργής.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, από την  Οικονομική Αστυνομία, σε οκτώ εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, δύο αγροτικούς συνεταιρισμούς και σε επτά περιπτώσεις διακίνησης αγροτικών προϊόντων με φορτηγά οχήματα.

Βρέθηκαν τρεις παραβάσεις της εργατικής - ασφαλιστικής νομοθεσίας και μία φορολογική.

Τα κόμματα "αντέδρασαν" έντονα και ο υπουργός Δικαιοσύνης, τόνισε ότι: «και η κοινωνία πρέπει να αποδοκιμάσει παρόμοιες συμπεριφορές αλλά και όποιες πολιτικές δυνάμεις τις στηρίζουν».

Εξεπλάγησαν όλοι λες και ζουν σε άλλη χώρα, αγνοώντας τι σημαίνει μαύρη εργασία και "δουλεμπόριο"...

Το υπουργείο Εσωτερικών πάντως, εξετάζει το ενδεχόμενο να χορηγήσει άδεια παραμονής στην Ελλάδα, για ανθρωπιστικούς λόγους, στα θύματα της εγκληματικής επίθεσης στη Μανωλάδα Ηλείας, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, που επισκέφθηκε τους τρεις αλλοδαπούς εργάτες οι οποίοι παραμένουν στο νοσοκομείο Πατρών για νοσηλεία, τους διαβεβαίωσε πως η ΕΛ.ΑΣ θα τους προστατεύσει και πως δεν πρόκειται να απελαθούν.

Το διεθνές μποϊκοτάζ

Σε διεθνές μποϊκοτάζ στις φράουλες της Μανωλάδας καλούν τους καταναλωτές διάφορες ιστοσελίδες του εξωτερικού, ανεβάζοντας αφίσες και κείμενα στα αγγλικά που μιλούν για «αιματοβαμμένες φράουλες» και παροτρύνουν τον κόσμο να μην τις αγοράζει.

Ποια σουπερ μάρκετ "κόβουν" τις φράουλες Μανωλάδας

Η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος δήλωσε ότι δεν συνεργάζεται με τον συγκεκριμένο παραγωγό, ενώ και η αλυσίδα σούπερ μάρκετ "ΜΕΤΡΟ" δήλωσε πως είναι αρχή να επιλέγει τους προμηθευτές του με βάση το ήθος τους.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ "ΚΡΟΝΟΣ" δήλωσε πως ναι μεν στηρίζει την ελληνική παραγωγή, αφού διαθέτει ντόπια προϊόντα, όμως έχει προσωπική επαφή με τους προμηθευτές και εξετάζει και το ήθος τους.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα θα απολογηθούν στον ανακριτή οι τρεις επιστάτες στη Μανωλάδα, εναντίον των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για την επίθεση κατά μεταναστών εργατών.