5 Απρίλιος 2013, 07:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:50

Αίθριος ο καιρός.Έρχεται σκόνη από την Αφρική

  • Έρχεται σκόνη από την Αφρική - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Αίθριος ο καιρός προβλέπεται για σήμερα με λίγες νεφώσεις. Έρχεται σκόνη από την Αφρική.

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 στην Αττική

Γενικά αίθριος καιρός σήμερα στο λεκανοπέδιο (πολύ ηλιοφάνεια και ζέστη), με λίγες αραιές νεφώσεις να...περιδιαβαίνουν ακανόνιστα στον Αττικό ουρανό, αλλά συνάμα και σχετική μουντάδα με σκόνη εξ Αφρικής. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιο-ανατολικές διευθύνσεις 2-4 ίσως πρόσκαιρα και 5Bf, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 13-22 ή και 23°C.

Σάββατο 6  Απριλίου 2013 στην Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός με λίγες...συνοδευτικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Προς τις απογευματινές ώρες όμως θα ααρχίσουν να αυξάνονται οι νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, από διάφορες διευθύνσεις 2-3Bf, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα άνοδο και θα κυμανθεί στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας από 14-25 ή και 26°C.

Υπόλοιπη Ελλάδα

Για σήμερα Παρασκευή αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα δυτικά, κεντρικά και βορειο-δυτικά τμήματα θα είναι πιο αυξημένες κυρίως ως το μεσημέρι. Οι θάλασσες στα πελάγη θα πνέουν, 4-7Bf νοτιο-ανατολικοί και νοτιο-δυτικοί στο Αιγαίο και νοτιάδες με την ίδια ένταση στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 6-27°C.

Το Σάββατο αρχικά αίθριος καιρός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, πλήν λίγων νεφώσεων τις πρωϊνές ώρες στα δυτικά κυρίως τμήματα. Αργότερα προς το απόγευμα θα συννεφιάσει στα ανατολικά και νότια της χώρας και ως αργά το βράδυ το νεφικό πέπλο θα έχει καλύψει όλη την επικράτεια και δεν αποκλείεται να υπάρξουν τοπικά και λίγες ασθενείς βροχές ή ψιχάλες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από 4-6Bf ανατολικοί νοτιο-ανατολικοί στο Αιγαίο (στο κεντρικό Αιγαίο θα φτάσει και τα 8Bf) και στο Ιόνιο 3-4Bf (στο νότιο Ιόνιο έως και 6Bf) νοτιο-ανατολικοί και βορειο-ανατολικοί, ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα σημειώσει και νέα άνοδο και θα κυμανθεί από 8-30°C (στην Κρήτη καλοκαίρι κανονικό).


Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr