3 Απρίλιος 2013, 07:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:51

Επιδείνωση του καιρού σήμερα Τετάρτη

  • Αλλάζει το σκηνικό το καιρού - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές

Χαλάει ο καιρός από σήμερα. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση παρακάτω.

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 στην Αττική


Αρχικά συννεφιασμένος θα είναι ο Αττικός ουρανός, με κατά περιόδους και κατά τόπους (πιθανότατα) λίγες ασθενείς βροχές ή απλά ψιχάλες ως τις μεσημεριανές ώρες. Ομως γρήγορα ο καιρός θα ανοίξει και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειο-δυτικές διευθύνσεις 3-4 ίσως πρόσκαιρα και 5Bf (υγρασία 45-90%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 14-20°C (στα βόρεια προάστια 1-3°C χαμηλότερα).

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 στην Αττική

Γενικά αίθριος καιρός, με ανοιξιάτικη λιακάδα και κανονικές για την εποχή συνθήκες αίσθησης. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειο-δυτικές διευθύνσεις 3-4Bf (υγρασία 35-75%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 13-21 ή και 22°C (στα βόρεια προάστια 2-3οC χαμηλότερα).

Υπόλοιπη Ελλάδα

Αστατος ο καιρός σήμερα Τετάρτη κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια (πιο βαρύς καιρός στην Αν. Μακεδονία, Θράκη και νησιά ανατολικού Αιγαίου), με βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα και κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά θα βρέξει πρόσκαιρα σε Δωδεκάνησα και Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βορειο-δυτικά ορεινά. Τα φαινόμενα ως αργά το απόγευμα και με την μετατόπιση του συστήματος πιο βορειο-ανατολικά, θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές νοτιο-δυτικές και νοτιο-ανατολικές διευθύνσεις 4-7 πιθανόν και πρόσκαιρα 8Bf στο Αιγαίο και 5-6Bf δυτικοί στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα κυμανθεί (μικρή έως σημαντική πτώση στα τμήματα που θα βρέξει) από 3-23°C.

Την Πέμπτη γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου θα είναι πιο κλειστός και πρόσκαιρα βροχερός. Στα υπόλοιπα θα κυριαρχήσει η παρουσία του ήλιου. Οι άνεμοι στα πελάγη (Αιγαίο και Ιόνιο) θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις 3-5Bf, ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα κυμανθεί από 2-22°C.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr