16 Μάρτιος 2013, 08:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:56

Με καλό καιρό θα γίνουν οι καρναβαλικές παρελάσεις

  • Καύσωνας: Έρχονται και πάλι 40άρια – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Χειμωνιάτικος ο καιρός το Σάββατο, βελτιώνεται την Κυριακή κι όπως φαίνεται θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι καρναβαλικές παρελάσεις, με καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αναλυτικότερα:

Αττική
Σάββατο 16/3.
Λίγες νεφώσεις οι οποίες και θα αυξηθούν προς τις απογευματινές ώρες και μετά, όπου υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή ή ψιχάλα (κυρίως στα πιο βόρεια).

Λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και πάνω από τα 800μ. υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειο-δυτικές διευθύνσεις 3-4Bf, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 8-15οC (στα βόρεια προάστεια 5-12οC).

Kυριακή 17/3.
Αρχικά αυξημένες νεφώσεις που στα πιο βορειο-ανατολικά του νομού υπάρχει πιθανότητα να δίνουν παροδικές ασθενείς βροχές ή ψιχάλες ως τις πρωϊνές ώρες. Σταδιακά ο καιρός θα ανοίξει και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα, τα οποία όμως δεν αποκλείεται να αυξηθούν πρόσκαιρα εκ νέου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειο-ανατολικές διευθύνσεις 2-4Bf (υγρασία 40-70%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνα θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 7-12 ή και 13οC (στα βόρεια προάστια 3-9οC).

Υπόλοιπη Ελλάδα

Σάββατο 16/3.
Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία και σήμερα, κυρίως στην κεντρική και δυτική στερεά, καθώς και τα δυτικά τμήματα της Πίνδου και την Πελοπόννησο, με βροχές και χιονοπτώσεις ως και τα ημιορεινά (500-600μ. υψόμετρο). Αργότερα προς το απόγευμα φαινόμενα θα έχουν και η ανατολική Θεσσαλία (μέσα και οι Σποράδες), όπως και η κεντροανατολική Μακεδονία, με τα χιόνια να φτάνουν πλησίον των πεδινών (200-300μ. υψόμετρο).

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη βόρειοι βορειο-ανατολικοί και βορειο-δυτικοί στο Αιγαίο 4-6Bf, ενώ στο Ιόνιο βορειο-δυτικοί 5-6Bf. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση από βορρά προς νότο.

Κυριακή 17/3.
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα ανατολικά πιο αυξημένες αυτές οι νεφώσεις, με λίγα φαινόμενα νωρίς το πρωί.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο και βορειο-δυτικές στο Ιόνιο 5-6Bf, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και στα κεντρικά και βόρεια ηπερωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr