15 Μάρτιος 2013, 07:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:56

Βροχές και χιόνια για σήμερα και αύριο

  • Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε πολλά μέρη της Ελλάδας

Βροχές και χιόνια για σήμερα και αύριο σε όλη την Ελλάδα. Βελτίωση καιρού από την Κυριακή.

Αναλυτικότερα:

Αττική

Παρασκευή 15/3
Νεφώσεις άλλα και διαστήματα με ήλιο, θα έχουμε σήμερα στο λεκανοπέδιο. Προς τις βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή μπόρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιο-δυτικές διευθύνσεις 5-6Bf (υγρασία 45-75%), εώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 10-16οC (στα βόρεια προάστια 2-3οC χαμηλότερα)

Σάββατο 16/3
Λίγες νεφώσεις οι οποίες και θα αυξηθούν προς τις απογευματινές ώρες και μετά, όπου υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή ή ψιχάλα (κυρίως στα πιο βόρεια). Λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και πάνω από τα 800μ. υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειο-δυτικές διευθύνσεις 3-4Bf, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 8-15οC (στα βόρεια προάστεια 5-12οC).

Υπόλοιπη ελλάδα

Παρασκευή 15/3
Βροχές και καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Στερεά, Πελοπόννησο, Ηπειρο και σταδιακά βόρεια χώρα και νησιά κεντρικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιο-δυτικές διευθύνσεις 5-8Bf στο ιόνιο και 6-7Bf στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Σάββατο 16/3
Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία και σήμερα, κυρίως στην κεντρική και δυτική στερεά, καθώς και τα δυτικά τμήματα της Πίνδου και την Πελοπόννησο, με βροχές και χιονοπτώσεις ως και τα ημιορεινά (500-600μ. υψόμετρο).

Αργότερα προς το απόγευμα φαινόμενα θα έχουν και η ανατολική Θεσσαλία (μέσα και οι Σποράδες), όπως και η κεντροανατολική Μακεδονία, με τα χιόνια να φτάνουν πλησίον των πεδινών (200-300μ. υψόμετρο).

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη βόρειοι βορειο-ανατολικοί και βορειο-δυτικοί στο Αιγαίο 4-6Bf, ενώ στο Ιόνιο βορειο-δυτικοί 5-6Bf. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση από βορρά προς νότο.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr