14 Μάρτιος 2013, 07:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:57

Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και σκόνη από την Αφρική

  • Κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες σαρώνει τη χώρα

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης από την Αφρική κι έτσι θα έχουμε λασπο - βροχές, καταιγίδες και χιόνια που θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρική και βόρειας Ελλάδας.

Αναλυτικά:

Καιρός Αττικής 14-15/3

Πέμπτη 14/3
Νεφώσεις στον Αττικό ουρανό, γενικά αυξημένες στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε περαιτέρω πύκνωση των νεφώσεων, που θα οδηγήσει σε βροχές μέσα στο λεκανοπέδιο (κεντρονότια και νοτιο-δυτικά πιθανόν τα περισσότερα φαινόμενα), χωρίς να αποκλείεται και πρόσκαιρη καταιγίδα στο πέρασμα του συστήματος πολύ τοπικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες συνιστώσες (νοτιο-ανατολικοί και νοτιο-δυτικοί) 4-6Bf, η υγρασία θα τσιμπήσει λίγο παραπάνω (55-90%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 13-17 ή και 18οC (στα βόρεια προάστια θα είναι 2-3οC χαμηλότερα).

Παρασκευή 15/3
Συννεφιασμένο θα είναι και σήμερα το σκηνικό του καιρού στο λεκανοπέδιο, με μικρά ανοίγματα και διαστήματα με ήλιο. Προς τις βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή μπόρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιο-δυτικές διευθύνσεις 5-6Bf (υγρασία 45-75%), εώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 10-16οC (στα βόρεια προάστια 2-3οC χαμηλότερα).

Υπόλοιπη Ελλάδα

Πέμπτη 14/3
Γενική κακοκαιρία στα δυτικά (και Πελοπόννησο και Ηπειρο), κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, με βροχές, καταιγίδες (κατά διαστήματα ισχυρές), καθώς και χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιο-ανατολικές και νοτιο-δυτικές διευθύνσεις 6-9Bf στο Αιγαίο και 7-9Bf στο Ιόνιο (πιθανόν να πιάσει και θύελλα 10Bf), ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα κυμανθεί από 3-23οC.

Παρασκευή 15/3
Βροχές και καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Στερεά, Πελοπόννησο, Ηπειρο και σταδιακά βόρεια χώρα και νησιά κεντρικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιο-δυτικές διευθύνσεις 5-8Bf στο ιόνιο και 6-7Bf στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr