13 Μάρτιος 2013, 07:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:57

Άστατος ο καιρός στην Ελλάδα. Βροχή στον Πόντο

  • Μικρή πτώση θερμοκρασίας σήμερα, κυρίως στα ανατολικά 4

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη 13/03  με τον ήλιο να παίζει κρυφτό με τα σύννεφα στην Αττική, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα σημειωθούν βροχες, καταιγίδες και χιόνια. Στον Πόντο ασθενής βροχή.

Αναλυτικά:

Καιρός Αττικής
Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια στο λεκανοπέδιο σήμερα. Δηλαδή τα γνωστά ανοιγοκλεισίματα του καιρού. Και ξανά από την αρχή όσο θα προχωράμε στην ημέρα και αργότερα προς το βράδυ, που θα συννεφιάσει πιο πολύ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιο-δυτικές διευθύνσεις 3-5Bf (υγρασία 50-75%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 12-20 ή και 21οC (στα βόρεια και κεντρονότια προάστια θα είναι 1-3οC χαμηλότερη).

Υπόλοιπη Ελλάδα
Αστατος καιρός στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Ηπειρο, με βροχές και καταιγίδες, με ενδιάμεσο σπασμένο καιρό (συνοδεία σκόνης από Αφρική) και πιο έντονα φαινόμενα προς τις απογευματινές ώρες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη βόρεια χώρα γενικώς και λίγο στα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα έχουμε αρχικά (τις πρωινές ώρες) στα 1400-1600μ. υψόμετρο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιο-δυτικές διευθύνσεις 4-6Bf στο Αιγαίο και 4-7Bf στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα κυμανθεί από 2-23 ή και 24οC.

Καιρός Τραπεζούντας
Νεφώσεις με ασθενείς κατά βάσει βροχές στη διάρκεια της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες μέρτιοι έως ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο του Πόντου θα κυμανθεί από 13-18οC.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr