12 Μάρτιος 2013, 12:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:57

Στέλιος Σταυρίδης: Ο μικρασιάτης πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

  • Στέλιος Σταυρίδης: Ο μικρασιάτης πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Ο Στέλιος Σταυρίδης, ο νέος πρόεδρςο του ΤΑΙΠΕΔ,  γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Σμύρνη. Τον χαρακτηρίζουν ως τον καλύτερο εργοδότη του κόσμου.

Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και καλά Ιταλικά και Ισπανικά.

Ο Στέλιος Σταυρίδης δεν είναι ο συμβατικός businessman που μερικοί φαντάζονται, αναφέρει σε άρθρο του το  newmoney.gr. Δεν πρόκειται να τον βρει κανείς να καπνίζει του πούρο του και να στρογγυλοκάθεται σε μια πανάκριβη πολυθρόνα μετρώντας τα λεφτά του.

Όπως στην ταινία «η κόρη μου η σοσιαλίστρια» που η Βουγιουκλάκη- εργοδότρια διοργάνωνε εκδρομές για τους εργάτες, έτσι κάνει κι ο Στέλιος Σταυρίδης όχι μόνο για όσους δουλεύουν σε αυτόν αλλά και για τις οικογένειές τους και μάλιστα τους στέλνει σε ταξίδια στο εξωτερικό.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η εταιρεία του, η γνωστή κατασκευάστρια πισινών Piscines Ideales επί σειρά ετών βραβεύεται κάθε χρόνο για το καλύτερο εργασιακό της περιβάλλον στον θεσμό Best workplaces.

Βρέθηκε σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις σε πολύ μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες, όπως:

Ο Όμιλος Lavipharm (Εντεταλμένος Σύμβουλος 1984-1987),
Η Κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον με 3.500 εργαζόμενους (Διευθύνων Σύμβουλος 1988),
Τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge με 3.200 εργαζόμενους (Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος 1991-1992),
Τα Ελληνικά Πετρέλαια (Διευθύνων Σύμβουλος 1992) και τα ΕΛΔΑ (Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου, Πρόεδρος Δ.Σ. 1992-1993). 

Το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο του Έλληνα Quality Leader of the Year από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας.

Η πλούσια καριέρα του περιλαμβάνει, επίσης, εκτενή διεθνή δραστηριότητα σε πολλές χώρες. Από τον Νοέμβριο του 2012, είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ  Α.Ε.και μάλιστα είχε προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη όταν είπε ότι στις προθέσεις του είναι η μείωση των τιμολογίων της ΕΥΔΑΠ, η οποία είναι μια κερδοφόρα ΔΕΚΟ.

Όλα δείχνουν ότι βρέθηκε ένας ικανός και αξιόλογος άνθρωπος να αναλάβει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.