8 Μάρτιος 2013, 07:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:58

Άστατος ο καιρός για σήμερα σε Ελλάδα και Πόντο

  • Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σήμερα 2

Άστατος ο καιρός για σήμερα σε Ελλάδα και Πόντο. Αυξημένες νεφώσεις με μεγάλη πιθανότητα βροχης.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 στην Αττική


Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής, ως τις πρωϊνές ώρες, ίσως πρόσκαιρα (και τοπικά) και λίγο αργότερα. Σταδιακά θα υπάρξει γρήγορη βελτίωση με σπασμένες συννεφιές και μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Προς το βράδυ πάντως θα ξανα-έχουμε πιθανότατα πύκνωση των νεφώσεων στον Αττικό ουρανό. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιάδες 2-3Bf (υγρασία 65-95%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 10-17°C (9-15°C στα ευρύτερα βόρεια προάστια).

Υπόλοιπη Ελλάδα

Νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα δυτικά τμήματα της Πίνδου (χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ψηλά ορεινά) και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιο-ανατολικές γενικά διευθύνσεις 3-4Bf στο Ιόνιο και 5-6Bf στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 3-20°C.

Ο καιρός στην Τραπεζούντα για σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Μαλακώνει γρήγορα ο καιρός στον Πόντο, μετά τα κρύα και τα χιονο-φαινόμενα. Αυξημένες νεφώσεις θα έχουμε σήμερα στη διάρκεια της ημέρας,. Υπάρχει πιθανότητα ασθενούς βροχής προς αργά το βράδυ. οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιο-δυτικοί έως ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 7-17 ή και 18°C.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr