7 Μάρτιος 2013, 07:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:59

Τσικνοπέμπτη με βροχές. Αίθριος ο καιρός στον Πόντο

  • Κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες σαρώνει τη χώρα

Σήμερα Τσικνοπέμπτη ο καιρός θα χαλάσει τα σχέδια. Βροχές σε όλη την χώρα είναι η πρόγνωση του καιρού για σήμερα. Αίθριος ο καιρός στον Πόντο.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013 στην Αττική - Τσικνοπέμπτη


Θα χαλάσει κάπως τη σημερινή εθιμοτυπική έξοδο της Τσικνοπέμπτης ο καιρός. Γενικά άστατος θα είναι στο λεκανοπέδιο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με ασθενούς έως μέτριας έντασης βροχές αρχικά (από νωρίς το πρωί συνοδεία σκόνης), ενώ προς τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα ενδέχεται να ενταθούν. Πολύ μικρά θα είναι τα ενδιάμεσα διαστήματα με ανοίγματα στον Αττικό ουρανό. Υπάρχει επίσης μικρή πιθανότητα για εκδήλωση πρόσκαιρης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές νοτιο-ανατολικές διευθύνσεις 3-5Bf (υγρασία 70-95%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 10-14°C (στα ευρύτερα βόρεια προάστια από 7-12°C).

Υπόλοιπη Ελλάδα

Αστατος καιρός σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και η παραδοσιακή Τσικνοπέμπτη θα "εορταστεί" συνοδεία βροχών, καταιγίδων, αλλά και χιονιών στα ορεινά, ίσως και στα ημιορεινά της Δ.Μακεδονίας. Αρχικά τα περισσότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη δυτική και κεντρική Στερεά, στην Ηπειρο, τη Δ.Μακεδονία, τα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκτείνονται ανατολικότερα και θα επηρεάζουν όλη σχεδόν τη χώρα. Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται το απόγευμα από τα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται πάνω από τα 700-800μ. στα βορειο-δυτικά (κυρίως Δ.Μακεδονία) και τα 1000-1200μ. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στην Πελοπόννησο πάνω από τα 1400μ.). Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν κυρίως νοτιο-ανατολικοί 5-7Bf (Αιγαίο και Ιόνιο), ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα κυμανθεί από 1-17°C.

Ο καιρός στην Τραπεζούντα για σήμερα Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Αισθητά βελτιωμένος ο καιρός σήμερα στον Πόντο. Γενικά αίθριος, με ισχυρούς νοτιάδες και θερμοκρασία σε άνοδο, η οποία θα κυμανθεί εντός Τραπεζούντας από 3-13°C.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr