23 Φεβρουάριος 2013, 08:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:02

Αίθριος ο καιρός σε όλη την χώρα το Σαββατοκύριακο

  • Έρχεται καλοκαιράκι; Ο καιρός το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου

Αίθριος θα έιναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο. Μετά την ιστορική καταιγίδα με τις βιβλίκές καταστρόφες βγαίνει ο ηλίος.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 στην Αττική


Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις που θα τείνουν να αυξηθούν λίγο προς τις βραδινές ώρες και μετά. Πέριξ των ορεινών όγκων πάντως θα υπάρχει περισσότερη συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιο-δυτικές και νοτιο-ανατολικές διευθύνσεις 2-3Bf (υγρασία 45-95%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 8-17 ή και 18°C, όμως στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι κατά μέσο όρο 2-3°C χαμηλότερη.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 στην Αττική


Ανοιξη σήμερα και ευκαιρία για μια βόλτα-ανάσας στα...τραπεζάκια έξω. Λίγες νεφώσεις και μεγάλα διστήματα με ηλιοφάνεια (ανοιξιάτικη λιακάδα) θα έχουμε σήμερα στο λεκανοπέδιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιο-ανατολικές διευθύνσεις 3-5Bf (υγρασία 60-90%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 11-20°C, όμως στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι κατά μέσο όρο από 1-3°C χαμηλότερα.

Υπόλοιπη Ελλάδα

Το Σάββατο περισσότερες νεφώσεις και λίγες (πρόσκαιρες) βροχές στα πιο δυτικά της Πίνδου τμήματα, αλλά και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη έως 6-7Bf (νοτιο-ανατολικοί), ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και από βορρά προς νότο θα κυμανθεί από 0-21°C.

Την Κυριακή ανατολικά της Πίνδου ανοιξιάτικες συνθήκες με λιακάδα και λίγες νεφώσεις. Στη Δυτική και κεντρική Στερεά, την Ηπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία πιο αυξημένες νεφώσεις αρχικά και μεταφορά σκόνης από Αφρική. Μετά το μεσημέρι και προς τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανές καταιγίδες (ανοιξιάτικες μπόρες εξ αστάθειας) στις περιοχές αυτές. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιο-ανατολικές κυρίως διευθύνσεις 6-7Bf, ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα κυμανθεί από 2-22 ή και 23°C (μέγιστες στην Κρήτη).

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr