22 Φεβρουάριος 2013, 07:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:02

Έντονες βροχοπτώσεις σε όλη την χώρα. Βρόχη και στον Πόντο

  • Έντονες βροχοπτώσεις σε όλη την χώρα. Βρόχη και στον Πόντο

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός. Έντονες βροχοπτώσεις σε Αττική αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Βροχές και στην Τραπεζούντα στον Πόντο.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 στην Αττική


Αυξημένες νεφώσεις στο λεκανοπέδιο, με κατά διαστήματα ασθενείς αρχικά βροχές, οι οποίες θα ανεβάζουν ρυθμούς και θα γενικεύονται...συνοδεία σκόνης εξ Αφρικής. Σταδιακά ως το μεσημέρι οι βροχές θα ενταθούν και υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδας. Τα φαινόμενα θα συνεχίσουν ως τις πρώτες απογευματινές ώρες (πιθανόν και λίγο μετά όσο πιο βόρεια) και σιγά σιγά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιο-ανατολικοί αρχικά και σταδιακά δυτικοί και δυτικοί βορειο-δυτικοί 2-5Bf (υγρασία 60-90%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα σημειώσει άνοδο σε σχέση με χθες και θα κυμανθεί από 12-17 ή και 18οC, όμως στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι 2-3°C χαμηλότερη.

Υπόλοιπη Ελλάδα

Βροχερός αρχικά ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά έως τις μεσημεριανές ώρες η κακοκαιρία θα μετατοπιστεί προς τα ανατολικά (ΒΑ Μακεδονία, Θράκη, νησιά κεντρικού Αιγαίου και ανατολική Στερεά) και σταδιακά θα υποχωρήσει. Οι χιονοπτώσεις σήμερα θα εντοπίζονται στα ορεινά κυρίως τμήματα των περιοχών της ηπειρωτικής χώρας (γενικά από τα 900-1400μ., ενώ στη Δ. Μακεδονία από τα 700μ. υψόμετρο αρχικά). Οι άνεμοι στο Αιγαίο και το Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 7-8 και 6Bf αντίστοιχα, ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από -1 έως 20°C.

Ο καιρός στην Τραπεζούντα για σήμερα
Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου

Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής μέσα στην ημέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διυεθύνσεις μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην Τραπεζούντα θα κυμανθεί από 7-14°C.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr