19 Φεβρουάριος 2013, 07:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:04

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

  • Άστατος και βροχερός ο καιρός σήμερα

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά είναι η πρόβλεψη για τον καιρό σήμερα Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 στην Αττική

Οι αυξημένες νεφώσεις στον Αττικό ουρανό θα παραδώσουν την καιρική τους...σκυτάλη στις βροχές, οι οποίες θα ξεκινήσουν σε ασθενή ρυθμό και θα ενταθούν στη διάρκεια της ημέρας, ενώ δεν αποκλείεται και η εκδήλωση παροδικής καταιγίδας σε τοπικό επίπεδο. Πάντως προς το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα σημειωθούν στην Πάρνηθα και πάνω από τα 1000-1100μ. υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις νότιοι νοτιο-ανατολικοί και αργότερα μετά το μισό της ημέρας βόρειοι βορειο-δυτικοί 3-5 ίσως πρόσκαιρα και 6Bf (υγρασία 80-95%). Η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 7-11 ή και 12°C, όμως στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι κατά μέσο όρο από 2-3°C χαμηλότερη.

Προοπτική

Σημαντική άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία προς το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή και λίγο στις αρχές της επόμενης εβδομάδος, αλλά τα πρώτα στοιχεία δείχνουν δυναμική επιστροφή του χειμώνα στη χώρα μας (ψυχρή εισβολή) από τις 27/2 έως και τις αρχές και το πρώτο 5ήμερο του Μαρτίου. Στην πορεία της εβδομάδος θα παρακολουθούμε τις

Υπόλοιπη Ελλάδα


Την Τρίτη αρχικά θα συνεχιστεί με περισσότερη ένταση η κακοκαιρία στις ίδιες περιοχές, αλλά γρήγορα θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα με κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά όλων των περιοχών (900-1200μ. υψόμετρο) και τα ημιορεινά των βορειο-δυτικών τμημάτων της χώρας, πιθανόν και της Ηπείρου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο και τις δύο ημέρες θα φτάσουν ως οροφή ισχύος και τα 7Bf (μεταβλητές διευθύνσεις), ενώ στο Ιόνιο τα 5-6Bf (επίσης μεταβλητές διευθύνσεις). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από βορρά προς δυτικά και κεντρο-ανατολικά από -4 έως 14°C, ενώ στα νότια θα φτάσει ίσως και θα ξεπεράσει τοπικά τους 16°C.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr