15 Φεβρουάριος 2013, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:05

Τσουχτερό κρύο και βρόχη σε όλη την Ελλάδα

  • Άστατος ο καιρός και σήμερα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Η βροχή συνεχίζεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 στην Αττική

To λένε ακόμα και αυτοί που δεν ασχολούνται με τον καιρό και το ακούμε στην καθημερινότητά μας, τουλάχιστον από απλούς πολίτες που δεν είναι του άλλου άκρου..."επιτέλους που χειμώνιασε και λίγο, γιατί μας έλλειψε αυτό το κρύο".

Νεφώσεις αυξημένες λοιπόν θα έχει στον Αττικό ουρανό σήμερα από το ξεκίνημα της ημέρας, ενώ σταδιακά θα εκδηλώνονται βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης και σε τοπικό επίπεδο (κυρίως προς βόρεια) ακόμα και ισχυρές παροδικά. Προς τις απογευματινές ώρες πάντως ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα και πάνω από τα 900-1000μ. υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειο-δυτικές διευθύνσεις και αργότερα βοριάδες και βόρειοι βορειο-ανατολικοί 3-5Bf (65-90% η υγρασία), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 7-11 ή και 12°C, όμως στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι 2-3°C χαμηλότερη (5-8 ή και 9°C).

Υπόλοιπη Ελλάδα


Νεφώσεις με βροχές κυρίως στην ανατολική στερεά, νησιά του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου, κεντρική στερεά, Πελοπόνησο, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται πάνω από τα 700-1000μ. υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν ως 7 και πρόσκαιρα 8Bf στο Αιγαίο και ως 5Βf στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα κυμανθεί από -3 έως 16°C.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr