8 Φεβρουάριος 2013, 07:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:07

Άστατος ο καιρός για το τριήμερο. Οι βροχές συνεχίζονται!

  • Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας 2

Απίστευτη πραγματικά η εμμονή του καιρού σε νοτιάδες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίας, προϊόν φυσικά και της γενικής κυκλοφορίας στην ατμόσφαιρα. Ο χειμώνας είναι στα δυτικά της χώρας και επιμένει, ενώ προς τα ανατολικά ρίχνει μόνο "φωτοβολίδες", κάτι που ευχαριστεί πολύ κόσμο που δεν χρειάζεται να χαλάει πολλά χρήματα για την θέρμανσή του.

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 στην Αττική

Αστατος διατηρείται ο καιρός στο λεκανοπέδιο ως τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Στη συνέχεια οι νεφώσεις θα συνεχίσουν να έχουν την...πρωτοκαθεδρία στον Αττικό ουρανό, αλλά μέσα στην ημέρα δεν αποκλείεται να δίνουν πρόσκαιρες ασθενείς ή και μέτριες γενικά βροχές (χωρίς κάτι το ιδιαίτερο), ενώ ως αργά το βράδυ θα σημειωθεί παροδική χιονόπτωση ψηλά στην Πάρνηθα. Πρέπει να πούμε ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα στη γραμμή από νοτιο-δυτικά προς βορειο-ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιο-δυτικές κυρίως διευθύνσεις 4-5Bf (υγρασία 50-80%), ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 10-14 ή και 15°C, όμως στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι 2-3°C χαμηλότερη.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 στην Αττική

Λίγες νεφώσεις (σπασμένες που λέμε) που στη διάρκεια της ημέρας θα αυξηθούν και προς το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για ασθενή βροχή ή ψιχάλα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιο-δυτικές διευθύνσεις 3-5Bf (υγρασία 45-70%), ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 9-14°C, όμως στα βόρεια προάστεια θα είναι 2-3°C χαμηλότερη.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 στην Αττική

Νεφώσεις στη διάρκεια της ημέρας και πιθανόν κατά διαστήματα πολύ πρόσκαιρες ασθενείς ή και μέτριες βροχές. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα και πάνω από τα 1100-1200μ. υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιο-δυτικές και αργότερα δυτικές διευθύνσεις 3-4Bf (υγρασία 60-75%), ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 8-13 ή και 14°C, όμως στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι 2-3°C χαμηλότερη.

Υπόλοιπη Ελλάδα

Την Παρασκευή η κακοκαιρία θα παραμείνει στα δυτικά κυρίως της χώρας (Δ. Στερεά, Δ. Πελοπόνησσο, Ηπειρο), καθώς και τα κεντρικά τμήματα, τα νησιά του Κ.Β. Αιγαίου, την Κρήτη, με βροχές, καταιγίδες (πιο λίγες από χθες), αλλά και χιονοπτώσεις στα χαμηλά ορεινά και πάνω από τα 700-800μ. (πρόσκαιρα και πιο χαμηλά στα ΒΔ). Το Σάββατο η κατάσταση θα είναι σχεδόν ίδια (με λίγο πιο έντονα φαινόμενα στη Δ. Στερεά και Πελοπόνησσο) στις περισσότερες περιοχές, με τις χιονοπτώσεις να πέφτουν πάνω από τα 600-800μ. υψόμετρο. Την Κυριακή τέλος το κέντρο των φαινομένων (βροχές και καταιγίδες) θα είναι ξανά η Δ. Στερεά και Πελοπόνησσος, ενώ και στην Ηπειρο και στη Μακεδονία και στα νησιά του Αιγαίο, θα σημειωθούν κι εκεί πρόσκαιρες βροχές, με τις χιονοπτώσεις να σημειώνονται στα 500-700μ. υψόμετρα. Οι θάλασσες γενικά δεν θα έχουν σημαντικά προβλήματα, αφού οι άνεμοι δεν φαίνεται να ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια (ως 7Bf στο Αιγαίο και ως 6Bf στο Ιόνιο), ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα κυμανθεί και τις τρείς ημέρες από -5...17°C (στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός).

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr