7 Φεβρουάριος 2013, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:08

Βροχερό το σκηνικό για σήμερα. Ο καιρός για την Ελλάδα και τον Πόντο

  • Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας

Αλλάζει ο καιρός από σήμερα. Βροχές και καταιγίδες σε όλη την χώρα. Δείτε αναλυτικά τον καιρό για την Ελλάδα και την Τραπεζούντα στον Πόντο.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013 στην Αττική


Πρόσκαιρη αλλαγή θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός στην Αττική. Με την είσοδο στην ημέρα, συννεφιασμένο γρήγορα θα παρουσιαστεί το σκηνικό του καιρού. Σταδιακά τα νέφη αυτά θα φτιάξουν...κατάσταση στον Αττικό ουρανό και θα δώσουν βροχή ή πιθανόν και καταιγίδα κοντά ή και μετά το μεσημέρι (υπάρχει πιθανότητα έστω και μικρή να σημειωθεί και ισχυρή παροδική καταιγίδα) τα δε φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το βράδυ σε πιο μέτριους και ασθενείς ρυθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες ισχυροί 4-7Bf (υγρασία 70-85%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα των Αθηνών θα κυμανθεί από 11-15°C, ενώ στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι 1-3°C χαμηλότερη.

Υπόλοιπη Ελλάδα

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας (βροχές και καταιγίδες), με τα πιο έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται στη Δυτική και Κεντρική Στερεά, την Ηπειρο, την Δυτική Πελοπόνησο και την Αν. Μακεδονία και Θράκη. Πυκνές χιονοπτώσεις θα πέφτουν σε όλα τα ορεινά (ευνοημένα τα Χ/Κ), ενώ σταδιακά και μέχρι το τέλος της ημέρας στα δυτικά κυρίως τμήματα της στερεάς και της Ηπείρου τα χιόνια θα πέφτουν ως τα 800-900μ. υψόμετρο (ως τα 600-700μ. της Δ.Μακεδονίας) και στις υπόλοιπες περιοχές στα 1000-1200μ. Οι άνεμοι θα πνέουν στα περισσότερα πελάγη ισχυροί νοτιοδυτικοί έως θυελλώδεις στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει γενική πτώση.

Ο καιρός στην Τραπεζούντα για σήμερα Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου

Αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς πρόσκαιρης βροχής, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες μέτριοι έως ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο του Πόντου θα κυμανθεί από 12-18°C.

Σε υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κινηθεί η θερμοκρασία στην περιοχή της Τραπεζούντας μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 11 του μήνα.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr