6 Φεβρουάριος 2013, 07:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:08

Τι καιρό θα έχουμε σήμερα στην Ελλάδα και στον Πόντο;

  • Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στα ανατολικά

Τι καιρό θα έχουμε σήμερα Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 στην Ελλάδα και στον Πόντο; Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Ελλάδα αλλά και την Τραπεζούντα στον Πόντο.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 στην Αττική


Αρχικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις δώθε κείθε πάνω από το λεκανοπέδιο (πιο αυξημένες οι νεφώσεις όσο πιο βόρεια), αλλά σταδιακά και ως τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν σχεδόν παντού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιο-δυτικές κυρίως διευθύνσεις 2-3Bf (υγρασία 60-95%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή θερμοκρασία και θα κυμανθεί από 9-16 ή και 17°C, όμως στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι 1-2°C χαμηλότερα.

Υπόλοιπη Ελλάδα

Αρχικά λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σταδιακά θα έχουμε πύκνωση αυτών των νεφώσεων κυρίως στα Δυτικά τμήματα (Δ. Στερεά, Ηπειρος, Δ. Μακεδονία, Δ. Πελοπόνησος), αλλά και στη βόρεια και βορειοανατολικά της χώρας και ως αργά το βράδυ θα σημειωθούν βροχές στην κορυφογραμμή της Πίνδου. Νωρίς το πρωί ανατολικά της Κρήτης και σε μέρος των Δωδεκανήσων θα σημειώνονται λίγες ασθενείς βροχές, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νοτιο-δυτικές διευθύνσεις και στα πελάγη 5-6Bf, ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα κυμανθεί από -2 έως 18°C.

Ο καιρός στην Τραπεζούντα για σήμερα Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου

Νεφώσεις με κατά διαστήματα ασθενείς βροχές, που θα συνοδεύονται από μέτριους γενικά ανέμους (νοτιάδες). Η θερμοκρασία στην καρδιά του Πόντου θα κυμανθεί από 9-18 ή και 19°C, σε πολύ ψηλά επίπεδα για την εποχή.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr