4 Φεβρουάριος 2013, 07:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:09

Με νεφώσεις ξεκινάει η βδομάδα. Ο καιρός στην Ελλάδα και τον Πόντο

  • Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σήμερα 2

Με νεφώσεις και ζέστη ξεκινάει η βδομάδα. Δείτε τον καιρός για την Ελλάδα και τον Πόντο.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 στην Αττική

Νεφελώδες γενικά το σκηνικό του καιρού πάνω από την Αττική με ελαφρά μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Τα γνωστά...σούρτα φέρτα των νεφών θα συνεχιστούν και σήμερα, με τον ήλιο να βρίσκει έστω και για λίγο την ευκαιρία να επιβληθεί ενδιάμεσα. Γρήγορα όμως οι νεφώσεις θα ξανακλείσουν τις...κουρτίνες τους και δεν αποκλείεται (μικρή πιθανότητα) να δώσουν τοπικά ασθενή βροχή ή ψιχάλα ως τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι νοτιο-δυτικοί 2-3Bf (υγρασία 65-95%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα των Αθηνών θα κυμανθεί και σήμερα σε υψηλά για την εποχή επίπεδα (12-17 ή και 18°C). Στα ευρύτερα βόρεια προάστια η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-16°C.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 στην Αττική

Συννεφιασμένη μέρα και σήμερα στην Αττική, με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες ψιχάλες τοπικά. Η μουντάδα αυτή θα κυριαρχήσει σήμερα, με τον ήλιο να εμποδίζεται να εμφανιστεί. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΑ διευθύνσεις 3-4Bf (υγρασία 60-90%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα των Αθηνών θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 10-16 ή και 17°C. Στα ευρύτερα όμως βόρεια προάστια θα είναι 1-3°C χαμηλότερη (8-14°C).

Υπόλοιπη Ελλάδα

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα πιο ΒΑ της χώρας για τη Δευτέρα (θα βρέξει στον Εβρο) και στα πιο νότια και νοτιο-δυτικα και Πελοπόνησο την Τρίτη (θα βρέξει στην Κρήτη). Οι άνεμοι θα είναι έως μέτριοι στα πελάγη και ουδένα πρόβλημα δεν θα παρουσιαστεί τουλάχιστον από μέρος του καιρού. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, αλλά σταδιακά θα αρχίζει από τα βόρεια να σημειώνει πτώση.


Ο καιρός στην Τραπεζούντα για το διήμερο

Αυξημένες νεφώσεις θα έχει η περιοχή για το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης, με μέτριους έως ισχυρούς νοτιάδες (Ν και ΝΔ), οι οποίοι θα κοπάσουν ως τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης. Η θερμοκρασία την πρώτη μέρα θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα (12-18 ή και 19°C), ενώ θα υποχωρήσει σημαντικά τη δεύτερη (9-13 ή και 14°C).

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr