2 Φεβρουάριος 2013, 08:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:09

Ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο. Ο καιρός στην Ελλάδα και τον Πόντο

  • Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο - Αναλυτική πρόγνωση

Ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο μας περιμένει. Δείτε αναλύτικά τον καιρός στην Ελλάδα και τον Πόντο.

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 στην Αττική


Ηλιοφάνεια σήμερα πάνω από την Αττική και μάλιστα ιδιαίτερα...ισχυρή. Αλκυονίδες ημέρες θα πουν οι περισσότεροι, αλκυονιδικές θα τις λέγαμε εμείς, χωρίς να αλλάζει σημαντικά η ουσία. Οι λίγες αραιές νεφώσεις (πολύ πρόσκαιρα λίγο πιο αυξημένες στα βόρεια) απλά θα κρατούν το ανοιξιάτικο...ισοκράτημα στον ουρανό ψηλά! Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιο-δυτικές διευθύνσεις 3-5Bf (υψηλή η υγρασία από 55-90%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 8-17 ή και 18°C, όμως στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι 1-3°C χαμηλότερη.

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 στην Αττική

Λίγες νεφώσεις, αλλά και αρκετά διαστήματα με ήλιο σήμερα στο λεκανοπέδιο, με τον καιρό να μην λέει να...συμμορφωθεί με την χειμωνιάτικη πλευρά του. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες ελαφρώς πιο ενισχυμένοι (4-6Bf), η υγρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά στάνταρντς (75-85%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 11-16 ή και 17°C, όμως στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι 1-3οC χαμηλότερη.

Και μια παροιμία από το θυμόσοφο λαό μας:
"Αν της Υπαπαντής (2/2) δεν φανεί ο ήλιος, θα βρέχει 40 ημέρες. Αν φανεί θα έρθει καλή χρονιά".

Υπόλοιπη Ελλάδα

Γενικά αίθριος καιρός το Σάββατο με λίγες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πλην της Δυτικής και Ανατολικής Στερεάς, όπου δεν αποκλείεται πλην των πιο αυξημένων νεφώσεων να σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές ή ψιχάλες. Την Κυριακή στη Δ.Ελλάδα, την Ηπειρο, τη Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, για λίγο τη Θράκη και τη Ν.Δ. Πελοπόνησο θα είναι συννεφιασμένο γενικά το σκηνικό του καιρού με πιθανότητες βροχής. Οι άνεμοι και τις δύο ημέρες θα πνέουν γενικά νοτιάδες έως 6-7Bf, ενώ η θερμοκρασία το Σάββατο θα κυμανθεί (από βορρά προς νότο) από -1 έως 20°C, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές και μικρή πτώση ως προς τις μέγιατες.

Ο καιρός στον Πόντο για το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο αρχικά αίθριος καιρός, αλλά σταδιακά και μέσα στην ημέρα θα συννεφιάσει, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί παροδική βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην Τραπεζούντα θα κυμανθεί από 5-9 ή και 10°C. Αντίθετα την Κυριακή ανεβαίνει o υδράργυρος και επιβάλλεται ανοιξιάτικο κι εκεί σκηνικό. Λίγες αραιές νεφώσεις στον ουρανό, ισχυροί νοτιάδες και θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο (6-18°C).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Ιανουάριος στην Αττική ήταν θερμότερος από τα κλιματικά δεδομένα σχεδόν έως και 1°C, όμως ήταν αρκετά βροχερός ως και πάνω από 100% των συνηθισμένων τιμών.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr