1 Φεβρουάριος 2013, 08:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:10

Με τι καιρό ξεκινάει ο μήνας; Ο καιρός στην Ελλάδα και τον Πόντο

  • Έρχεται καλοκαιράκι; Ο καιρός το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου

Καλό μήνα σε όλους! Με τι καιρό ξεκινάει ο μήνας Φεβρουάριος; Ο καιρός στην Ελλάδα και τον Πόντο.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 στην Αττική


Γενικά αίθριος καιρός στο λεκανοπέδιο, με λίγες νεφώσεις να αναπτύσσονται στη διάρκεια της ημέρας και κυρίως προς το απόγευμα και να συνθέτουν ένα αλκυονιδικό σκηνικό στην πρωτεύουσα στο ξεκίνημα του Φλεβάρη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ και ΝΔ κυρίως διευθύνσεις 3-4Bf (40-70% η υγρασία), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά των Αθηνών θα κυμανθεί από 9-15 ή και 16°C, όμως προς τα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι κατά μέσο όρο 2-4°C χαμηλότερα.

Υπόλοιπη Ελλάδα

Τίποτα το αξιόλογο σήμερα στον καιρό όλης της χώρας. Αίθριος γενικά καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα πιο βορειοδτυτικά ως το απόγευμα. Στα ηπειρωτικά το πρωί θα σημειωθεί παγετός, αλλά γρήγορα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες, αφού οι δυτικής γενικά συνιστώσας άνεμοι δεν θα έχουν την ισχύ άλλων ημερών, ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα κυμανθείαπό από -4 έως 18°C.

Ο καιρός στον Πόντο για σήμερα 1 Φεβρουαρίου

Νεφελώδης καιρός, με πιθανή βροχή ή χιονόνερο τις πρωϊνές ώρες και κατα διαστήματα άστατος καιρός στη διάρκεια όλου του 24ωρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειο-δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως λίγο μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην καρδιά της Τραπεζούντας θα κυμανθεί από 3-7 ή και 8°C.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr