25 Ιανουάριος 2013, 07:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:13

Νέος γύρος από βροχές σήμερα. Ο καιρός στην Ελλάδα και στον Πόντο

  • Άστατος και βροχερός ο καιρός σήμερα

Νέος γύρος από βροχές σήμερα. Δείτε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει στην Ελλάδα αλλά και στην Τραπεζούντα στον Πόντο.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 στην Αττική

Νεφώσεις αρχικά, αλλά και λίγο ήλιος από κοντά. Σταδιακά και μέσα στην ημέρα τα σύννεφα θα πυκνώσουν και θα έχουμε κλείσιμο του καιρού ως το μεσημέρι, με αποτέλεσμα οι βροχές να ξαναμπούν στο καιρικό μενού. Ως το βράδυ θα υπάρχουν διαστήματα με έντονα φαινόμενα (και καταιγίδα), αλλά και σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιο-δυτικές διευθύνσεις 4-6Bf, η υγρασία θα αυξομειώνεται από 70-90%, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα των Αθηνών θα κυμανθεί από 10-14 ή και 15°C, όμως στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι κατά μέσο όρο 1-2°C χαμηλότερη.

Εντυπωσιακό το γεγονός ότι χθες, με το πέρασμα της καταιγίδας, σημειώθηκε χιονοκαταιγίδα στα 1200μ. της Πάρνηθας!

Υπόλοιπη Ελλάδα

Πολύ δύσκολη και η σημερινή μέρα σε αρκετά μεγάλο μέρος της χώρας. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με ιδιαίτερη δυναμική. Οι περιοχές που θα έχουν τα πιο έντονα φαινόμενα, θα είναι αρχικά η Δυτική και Κεντρική Στερεά, η Δ. Πελοπόνησος και σταδιακά η Ηπειρος, η Δ. Μακεδονία και η Θράκη, αλλά γενικά και η υπόλοιπη ανατολική χώρα. Βροχές και καταιγίδες με ολίγη από χαλάζι, θα είναι ξανά στην ημερήσια διάταξη, ενώ κατά διαστήματα τα φαινόμενα αυτά κυρίως από τις προμεσημβρινές ως τις απογευματινές ώρες θα είναι πολύ ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα πέσουν σε όλα τα ορεινά ηπειρωτικά και ως τα 900-1200μ. υψόμετρο, ενώ ως το βράδυ είναι πιθανόν να πέσουν και σε πιο χαμηλά ορεινά των περιοχών της δυτικής βορειο-δυτικής χώρας (στη Δ.Μακεδονία τα ενδεικτικά υψόμετρα θα είναι στα 600-800μ.). Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-7Bf στο Ιόνιο και 7-8Bf στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε σχέση με σήμερα.

Ο καιρός στην Τραπεζούντα για σήμερα 25 Ιανουαρίου

Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα βροχής στη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες ισχυροί κυρίως τις πρωϊνές ώρες, ενώ η θερμοκρασία στην καρδιά του Πόντου θα κυμανθεί από 11-15°C.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr