24 Ιανουάριος 2013, 07:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:13

Έντονα καιρικά φαινόμενα για σήμερα. Ο καιρός στην Ελλάδα και τον Πόντο

  • Έρχεται βροχερό Σαββατοκύριακο - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Έντονα καιρικά φαινόμενα έχει για σήμερα ο καιρός. Κρύο, πολλές βροχές και καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά της χώρας. Δείτε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει στην Ελλάδα και στον Πόντο.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 στην Αττική

Βροχερός θα είναι γενικά ο καιρός σήμερα στο λεκανοπέδιο.
Αρχικά αυξημένες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν ακόμα περισσότερο και θα αρχίσει να σημειώνεται βροχή σε διάφορους ρυθμούς, κάνοντας πολύ προβληματικές και δύσκολες τις όποιες εργασίες θα χρειαστούμε να πραγματοποιήσουμε σε ανοιχτούς εξωτερικούς χώρους. Προς τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότατα να εκδηλωθεί καταιγίδα (πρόσκαιρα πολύ ισχυρή). Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιο-δυτικές διευθύνσεις 3-6Bf, η υγρασία θα κυμαίνεται από 65-90%, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα των Αθηνών θα κυμανθεί από 9-14 ή και 15°C, όμως στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι 1-2°C χαμηλότερη.

Υπόλοιπη Ελλάδα

Αρχικά βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και Κεντρική Στερεά, Ηπειρο, Δ. Μακεδονία, Θεσσαλία και Πελοπόνησο, συνοδεία μέτριων έως ισχυρών νοτιάδων. Από το μεσημέρι και μετά η κακοκαιρία θα έχει επεκταθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα και οι βροχές και καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας (πάνω από 900-1200μ.), ενώ σε Ηπειρο, κυρίως Δ.Μακεδονία και πιθανόν σε ορισμένα μέρη της Δ.Κ. Στερεάς, οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν στα χαμηλά ορεινά ή και ημιορεινά τμήματα (600-800μ.). Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε τοπικό επίπεδο, αφού το πολύ νερό που θα πέσει σε κορεσμένο έδαφος από την προηγούμενη κακοκαιρία, είναι πιθανόν να δημιουργήσει πλημμυρικά προβλήματα, ενώ και στο ορεινό δίκτυο θα χρειαστούν αλυσίδες και ενημέρωση για τις συνθήκες, αφού οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες και πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυρότατοι (έως θυελλώδεις) νότιοι νοτιο-δυτικοί 8-9Bf σε Ιόνιο και Αιγαίο Η θερμοκρασία στις περιοχές των ισχυρών φαινομένων (κυρίως προς τα δυτικά) θα σημειώσει σημαντική πτώση σε σχέση με χθες.

Ο καιρός στην Τραπεζούντα για σήμερα 24 Ιανουαρίου

Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής, κυρίως στη διάρκεια της ημέρας. Σταδιακά και ως το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία στην καρδιά του Πόντου θα κυμανθεί από 10-14°C.


Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr