23 Ιανουάριος 2013, 07:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:13

Ο καιρός στην Ελλάδα και τον Πόντο για σήμερα

  • Έρχεται καλοκαιράκι; Ο καιρός το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου

Τι καιρό θα κάνει σήμερα 23 Ιανουαρίου στην Αττική, στην υπόλοιπη Ελλάδα και στον Πόντο;

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 στην Αττική


Αραιές γενικά οι νεφώσεις πάνω από την Αττική για σήμερα, οι οποίες στη διάρκεια της ημέρας είναι πιθανόν να πυκνώσουν πρόσκαιρα, χωρίς κάτι περαιτέρω το αξιόλογο. Ο ήλιος θα μπαινοβγαίνει στα υπάρχοντα σύννεφα, αλλά γενικά θα κερδίζει και κατά κράτος τις...μάχες. Οι άνεμοι θα επιμείνουν σε νοτιο-δυτική διεύθυνση (3-4Bf), η υγρασία θα έχει εύρος από 45-75%, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 10-16°C, 3-4°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Στα ευρύτερα βόρεια προάστια, η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 8-14°C.

Άστατη η προοπτική του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Από την Πέμπτη , αλλάζουν τα καιρικά πράγματα στην περιοχή της Αττικής, αλλά και της ανατολικής χώρας. Βροχές και καταιγίδες μπαίνουν στο καιρικό κάδρο και γενικά ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί πιθανότατα και το τριήμερο Παρασκευή - Κυριακή, με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας νεώτερα αύριο για τον καιρό σε όλη τη χώρα, αφού μπαίνουμε σε αρκούντως χειμωνιάτικο σκηνικό, το οποίο φαίνεται ότι θα μπορέσει να κρατήσει και μεγάλο χρονικό διάστημα, κατεβάζοντας τα χιόνια πολύ χαμηλά και μέσα στις πόλεις!

Υπόλοιπη Ελλάδα

Αρχικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Σταδιακά και προς το απόγευμα θα πυκνώσουν και από τα δυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα ως αργά το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και μέσα στη νύχτα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία πλην των ανατολικών νοτιο-ανατολικών τμημάτων θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ στις θάλασσες δεν θα σημειωθούν γενικά προβλήματα (έως 5Bf οι άνεμοι).

Ο καιρός στην Τραπεζούντα για σήμερα 23 Ιανουαρίου

Νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής, αλλά θα υπάρχουν διαστήματα στην ημερα και με καθαρό καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα του πόντου θα κυμανθεί από 12-17°C

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr