21 Ιανουάριος 2013, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:14

Με τι καιρό ξεκινάει η εβδομάδα; Ο καιρός για σήμερα Δευτέρα στην Ελλάδα

  • Καύσωνας: Έρχονται και πάλι 40άρια – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Με τι καιρό ξεινάει η εβδομάδα αυτή; Τι καιρό θα κάνει σήμερα Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013;

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 στην Αττική


Λίγες νεφώσεις αρχικά, που θα προσπαθούν να ενωθούν μεταξύ τους, προκειμένου να φτιάξουν στη διάρκεια της ημέρας ένα πιο συμπαγές σκηνικό στον Αττικό ουρανό (κυρίως προς το μεσημέρι και μετά), όχι πάντα επιτυχημένα βέβαια. Ο ήλιος θα βρίσκει διαδρόμους να στέλνει τις ακτίνες του πάνω μας και να αισθανόμαστε μια πολύ ήπια και μαλακή μέρα μέσα στο λεκανοπέδιο (κυρίως στο πρώτο μισό της ημέρας). Υπάρχει πιθανότητα προς το απόγευμα να σημειωθεί πρόσκαιρη ασθενή βροχή ή ψιχάλα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νότιο-ανατολικοί έως μέτριοι (3-5Βf), η υγρασία θα κυμαίνεται σε αρκετά υψηλούς ρυθμούς (70-95%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 10-17°C. Στα ευρύτερα βόρεια προάστια η θερμοκρασία θα είναι κατά μέσο όρο, ελαφρώς πιο κάτω (9-14 ή και 15°C).

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 στην Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις να θέλουν και σήμερα να παίξουν το ίδιο καιρικό παιχνίδι με χθες, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Θα υπάρξει μια αύξηση των νεφώσεων βέβαια στη διάρκεια της ημέρας, αλλά μέχρι εκεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικοί κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι (3-5Bf), η υγρασία θα παίζει ανάμεσα από 60-90%, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα των Αθηνών θα κυμανθεί από 9-16°C, όμως στα βόρεια προάστεια θα είναι 2-3°C χαμηλότερη (7-13 ή και 14°C).

Υπόλοιπη Ελλάδα

Τη Δευτέρα αρχικά νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ως τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στη Δυτ. Στερεά, Ηπειρο, Δ. Μακεδονία, Πελοπόνησο και κεντρική χώρα και σταδιακά προς το βράδυ και σε Αν. Μακεδονία, Θράκη και νησιά κεντρικού Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Τρίτη βροχές και καταιγίδες κυρίως στις Δυτικές ΝΔ και ΒΔ περιοχές της χώρας, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή πτώση. Οι άνεμοι και τις δύο πρώτες ημέρες της εβδομάδος θα πνέουν από νότιες νοτιο-δυτικές και νοτιο-ανατοιλικές διευθύνσεις, έως ισχυροί στο Ιόνιο και πολύ ισχυροί στο Αιγαίο.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr