19 Ιανουάριος 2013, 08:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:15

Αισθητά βελτιωμένος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

  • Τι καιρό θα κάνει σήμερα 1 Νοεμβρίου

Αισθητά βελτιωμένος ο καιρός το Σαββατοκύριακο. Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση για την Ελλάδα και τον Πόντο.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 στην Αττική

Γενικά νεφελώδης καιρός σήμερα στο λεκανοπέδιο, με ηλιοφάνεια κατά διαστήματα, που θα προσπαθήσει να αλλάξει τις συνθήκες στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4-6Bf, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 8-12 ή και 13°C. Στα βόρεια προάστια θα κάνει λίγο περισσότερη κρυαδούλα, αφού η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 6-10 ή και 11°C.

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 στην Αττική

Συννεφιασμένη Κυριακή, κατά το λαϊκό άσμα σήμερα. Οι νεφώσεις στον Αττικό ουρανό σε δυναμική παρουσία, λες και θέλουν να ανακόψουν τις προσπάθειες του ήλιου να επιβληθεί στο καιρικό γίγνεσθαι. Πάντως σταδιακά προς τις απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα χάσουν την ισχύ τους σε μεγάλο βαθμό. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-5Bf, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 10-16°C. Στα βόρεια προάστια όμως θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 8-14°C.

Υπόλοιπη Ελλάδα

Βελτίωση του καιρού σταδιακά το Σάββατο με τις βροχές και τα χιόνια να σταματάνε ως το μεσημέρι σχεόν παντού (ο παγετός τις πρωϊνές και βραδινές ώρες θα δημιουργούν προβλήματα γενικά), ενώ την Κυριακή λίγες βροχές θα συνεχίσουν να απασχολούν τη δυτική Ελλάδα (χιόνια και στα ορεινά), αλλά με την επήρεια των νότιων ανέμων ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία και σε πολλές περιοχές κυρίως στα πιο χαμηλά υψόμετρα, θα υπάρξει λιώσιμο του χιονιού και δημιουργία χειμάρρων.

Ο καιρός στην Τραπεζούντα το Σαββατοκύριακο

Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής προς το βράδυ αργά και πολύ ισχυρούς νότιους ανέμους (θερμ. 8-14°C) για το Σάββατο και πιθανότητα βροχής το πρωί με αραιές νεφώσεις και αίθριος σταδιακά καιρό για τη συνέχεια, συνοδεία ξανά ισχυρών νότιων νοτιοδυτικών ανέμων (θερμ. 9-13°C) για την Κυριακή.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr