16 Ιανουάριος 2013, 07:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:16

Έντονα καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

  • Κρύο, βροχές και χιόνια έχει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Με άστατο καιρό ξεκινάει η ημέρα σήμερα σε όλη την χώρα με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 στην Αττική

Με άστατο καιρό θα ξυπνήσουμε σήμερα στο λεκανοπέδιο, αφού οι αυξημένες νεφώσεις και οι ψεκάδες στη διάρκεια της νύχτας, θα δώσουν στη συνέχεια την καιρική σκυτάλη σε βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες (μπόρες σε μεγάλο εύρος της Αττικής), οι οποίες θα συνεχιστούν περίπου ως το μισό της ημέρας. Στη συνέχεια θα παραμείνουν οι αυξημένες νεφώσεις, με διαστήματα βελτίωσης και ανοίγματος του καιρού, αλλά και πιθανότητα προς αργά το βράδυ να σημειωθούν τοπικά ψεκάδες ή ασθενείς βροχές. Η υγρασία καθ όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα κυμαίνεται από 60-90%. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί (5-7Bf), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 10-15 ή και 16°C. Στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 8-13°C.

Υπόλοιπη Ελλάδα

Ισχυρή κακοκαιρία κυρίως από τα δυτικά, βόρειοδυτικά, νοτιοδυτικά, κεντρικά και βόρεια βορειοανατολικά, με βροχές και καταιγίδες χαμηλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πάνω από τα 700-1200μ. υψόμετρο αναλογικά και κατά περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι σε αρκετές περιοχές έντονα και θα πέσουν πολλά χιλιοστά βροχής στα πεδινά και αρκετά εκατοστά χιονιού στα ορεινά και στα χιονοδρομικά κέντρα, οπότε θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή από όλους τις ώρες των φαινομένων και κυρίως από τους οδηγούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες (ΝΔ) ισχυροί και στο Ιόνιο έως θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις περιοχές με τα έντονα φαινόμενα.

Ο καιρός στην Τραπεζούντα σήμερα 16 Ιανουαρίου 2013

Νεφώσεις στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, οι οποίες θα αραιώσουν ως το βράδυ και ο ουρανός θα καταστεί σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 7-13°C.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr