14 Ιανουάριος 2013, 14:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:17

Έρχεται το Le Capital του Κώστα Γαβρά. Δείτε το trailer!

  • Έρχεται το Le Capital του Κώστα Γαβρά. Δείτε το trailer!

Από τις 17 Ιανουαρίου το  "Le Capital" του Κώστα Γαβρά στους κινηματογράφους. Παρακολουθήστε το trailer της ταινίας.

Η τελευταία ταινία του - βραβευμένου με Όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα - Κώστα Γαβρά ασκεί δηλητηριώδη κριτική στο διεθνές οικονομικό σύστημα και αποκαλύπτει τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της απανταχού εξουσίας και των υποκινητών της οικονομικής τρομοκρατίας.

Στο «Le Capital» ο ποντιακής καταγωγής Κώστας Γαβράς ανεβάζει την κάμερα πάνω στις στρογγυλές τράπεζες των αποφάσεων, «χορογραφώντας» σε φρενήρη ρυθμό το σύγχρονο τραπεζικό κατεστημένο.

Ο Μαρκ Τουρνέιγ είναι ένας ευτυχισμένος οικογενειάρχης. Η καριέρα του απογειώνεται όταν αναλαμβάνει τη διεύθυνση μιας από τις πιο ισχυρές τραπεζικές μονάδες της Ευρώπης. Το γεγονός αυτό τον τοποθετεί αυτόματα στο επίκεντρο των γεγονότων του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. Εκεί καλείται να παλέψει και να βγει νικητής σε μια αρένα όπου οι κανόνες αλλάζουν ανάλογα με τους δείκτες των χρηματιστηρίων.

Ο φιλόδοξος Μαρκ θα ανέλθει με την ίδια ευκολία και στα σαλόνια μιας μοντέρνας αριστοκρατίας, τα εύσημα της οποίας είναι η οικονομική κυριαρχία και η εξουσία. Ένας άνθρωπος θα προσπαθήσει να αναρριχηθεί σε ένα σύστημα που καταρρέει.

Ο Κώστας Γαβράς ήταν ο σκηνοθέτης στο 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στο ΟΑΚΑ, τον περασμένο Οκτώβριο.

Παρακολουθήστε το trailer της ταινιάς: