5 Ιανουάριος 2013, 08:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:21

Ο καιρός τα Θεοφάνεια! Χιόνια και μέσα στην Αθήνα την Τρίτη;

  • Ο καιρός τα Θεοφάνεια! Χιόνια και μέσα στην Αθήνα την Τρίτη;

Ο χειμώνας μπαίνει δυναμικά και στην Αττική! Την Τρίτη είναι πολύ πιθανό να χιονίσει και μέσα στην Αθήνα!

Σήμερα Σάββατο 5 Ιανουαρίου

Αραιές νεφώσεις αρχικά, που με το πέρασμα της ημέρας θα αυξηθούν και ως τα μεσάνυχτα δεν αποκλείεται να βρέξει. Χιονοπτώσεις θα αρχίσουν επίσης να σημειώνονται ψηλά στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ κυρίως διευθύνσεις (για λίγο και ΝΔ) ασθενείς έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία που θα αρχίσει να πέφτει από αργά το βράδυ, θα κυμανθεί κατά μέσο όρο, από 7-14°C στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας. Στα ευρύτερα Βόρεια Προάστια η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 5-11°C.

Κυριακή - Θεοφάνεια

Χειμωνιάτικο σκηνικό στο λεκανοπέδιο σήμερα ημέρα των Φώτων. Άστατος γενικά ο καιρός, με μικρά ενδιάμεσα ανοίγματα, αλλά και γενικά ασθενείς βροχές, ή χιονόνερο προς τα Βόρεια Προάστια. Μέτριοι ΒΑ άνεμοι μέσα στο λεκανοπέδιο και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, αλλά και πιο χαμηλά με όριο τα 400μ. περίπου υψόμετρο, ίσως και χαμηλότερα. Η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα των Αθηνών θα κυμανθεί από 5-8 ή και 9°C, όμως στα βόρεια προάστια θα είναι κατά 2-3°C χαμηλότερη (κατά μέσο όρο 3-7°C).

Δευτέρα και Τρίτη 7 & 8 Ιανουαρίου

Τη Δευτέρα πολύ κρύα μέρα, με αργά το βράδυ να αρχίζουν ξανά τα φαινόμενα, με χαμηλές χιονοπτώσεις, ενώ την Τρίτη θα έχουμε έντονες χιονοπτώσεις πιθανώς και σε όλο το λεκανοπέδιο, μέσα και το κέντρο της Αθήνας, οι οποίες θα βαίνουν μειούμενες προς την Τετάρτη. Το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό.

Χειμωνιάτικο το σκηνικό και στην Τραπεζούντα στον Πόντο

Σάββατο

Αστατος καιρός με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές, με ΝΝΔ έως μέτρους ανέμους και τη θερμοκρασία από 5-9°C.

Κυριακή

Νεφώσεις με γενικά ασθενείς πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο, ΒΑ ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία από -1 έως 6°C.
Τρίτη και Τετάρτη πιθανόν να χιονίσει και στην καρδιά του Πόντου.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr