27 Δεκέμβριος 2012, 10:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2014, 11:28

Ο Πόντος γέμισε το Hilton!

  • Ο Πόντος γέμισε το Hilton!

Ο Πόντος έδωσε δυναμικά το "παρών" με σειρά εκδηλώσεων το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton.

Τρείς εκδηλώσεις μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του Ποντιακού κοινού το Σάββατο που μας πέρασε 22 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton στο κέντρο της Αθήνας. Την πρώτη εκδήλωση – ομιλία την οποία οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδας και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας και που σκοπό είχε την ενημέρωση γύρω από την ισχύουσα κατάσταση όσον αφορά τα αυθαίρετα και τα πρόστιμα του ΙΚΑ, αλλά και τις ενέργειες που έχουν γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση και τις προγραμματισμένες δράσεις. Η συντονίστρια της ομιλίας ήταν η κ. Αθηνά Σωτηριάδου πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου.

Σε άλλη αίθουσα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του κ. Σάββα Καλεντερίδη εκδότη της εφημερίδας "Ποντιακή Γνώμη". Η εφημερίδα κλείνοντας τον 5ο χρόνο επιτυχημένης πορείας επιθυμεί να προχωρήσει σε κάποιες ποιοτικές αλλαγές τόσο στο περιεχόμενο όσο και στην δομή της εφημερίδας. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν για το πώς θα γίνει η "Ποντιακή Γνώμη" πιο φιλίκη για περισσότερους αναγνώστες.

Τέλος πραγματοποιήθηκε μια άκρως ενημερωτική και ενδιαφέρουσα ομιλία με κύριο θέμα Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, των Αρμενίων και των Ασσυρίων: Από την ένωση των θυμάτων στην στρατηγική αναγνώρισης. Την συγκεκριμένη εκδήλωση διοργάνωσε ή πάντα ευαισθητοποιημένη Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής σε τέτοια θέματα. Στη μικρή αλλά γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου Hilton παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ρωσικής πρεσβείας και εκπρόσωποι της Αρμενικής πρεσβείας. Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδας & Νήσων. Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι καθηγητές κ. Θεοφάνης  Μαλκίδης (I.A.G.S.) και κ. Γεώργιος Φίλης (Dr.)

Gallery