18 Δεκέμβριος 2012, 07:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:26

Απαραίτητη η ομπρέλα σήμερα! Εκτίμηση καιρού για τα Χριστούγεννα

  • Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας

Βροχερός ο καιρός σήμερα Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012. Η καιρική προοπτική για τις επόμενες μέρες, αλλά και μια εκτίμηση για τον καιρό τα Χριστούγεννα!

ΑΤΤΙΚΗ

Άστατος και μπερμπάντης ο καιρός σήμερα. Ομπρέλα και Άγιος ο Θεός για όσους έχουν δουλειές εξωτερικές και περιπατητικές. Τα πολλά γκρίζα σύννεφα στον Αττικό ουρανό, θα δίνουν βροχές κατά διαστήματα και ανά περιοχές, ενώ δεν αποκλείεται παροδική καταιγίδα. Πιθανόν να προλάβει να χιονιστεί προς την κορυφή της και η Πάρνηθα. Θα είναι μια αρκούντως βροχερή και φθινοπωρινή μέρα! Βελτίωση θα έχουμε προς τις απογευματινές ώρες, οπότε σταδιακά θα αρχίσει να πέφτει και η θερμοκρασία. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, κυρίως Νοτιοδυτικοί αρχικά έως λίγο μέτριοι, αλλά θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς προς το βράδυ με την ίδια ένταση.

Στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 11-16°C, ενώ στα ευρύτερα Βόρεια Προάστεια κατά μέσο όρο από 9-12 ή και 13°C, αλλά από το βράδυ θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πέμπτη με κρύο, αρκετά σύννεφα και πτώση θερμοκρασίας.

Παρασκευή με ήλιο, νεφώσεις και αρκετό κρύο.

Σάββατο με βροχές, χιόνια στη Πάρνηθα, ισχυρούς ανέμους.

Κυριακή νεφώσεις χωρίς φαινόμενα και μια μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Τα Χριστούγεννα; Διατηρείται η αβεβαιότητα, αλλά διαφαίνεται με περισσότερες πιθανότητες, μία ήπια καιρικά ημέρα με λίγα σύννεφα και 13-14°C.

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας, κατά διαστήματα και ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ημιορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν (ΔΝΔ, ΑΒΑ) και θα φτάσουν στις θάλασσές μας και τα 8 μποφώρ. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει πτώση από βορρά προς νότο και οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 8-10°C σε Μακεδονία και Θράκη, έως 16-17οC στα ανατολικο-νότια.

ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ - ΠΟΝΤΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις, με γενικά ασθενούς έως μέτριας έντασης βροχές μέσα στην ημέρα. Η θερμοκρασία από 7-12°C.
 
Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr