- Πλένουμε καλά τα φρούτα. Τα στεγνώνουμε µε καθαρή πετσέτα.
- Με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα καρότα ή µε κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε προσεκτικά την κίτρινη φλούδα (όσο πιο λεπτή μπορούμε).
- Τοποθετούμε τις φλούδες σε βάζο. Περιχύνουμε µε το αλκοόλ. Το αφήνουμε για µία εβδομάδα σφραγισμένο.
- Διαλύουμε τη ζάχαρη µε το νερό σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Αφαιρούμε τις φλούδες από το αλκοόλ. Προσθέτουμε στο αλκοόλ το ελαφρύ σιρόπι. Ανακατεύουμε. Το σουρώνουμε σε τουλπάνι και το μοιράζουμε σε γυάλινα μπουκάλια. Το λικέρ σερβίρεται κρύο.
- Πηγή: argiro.gr.