- Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε 2 κ.σ. λάδι. Τα τοποθετούμε σε πυρέξ.
- Βράζουμε τις πατάτες και τις αλέθουμε σε πουρέ. Ρίχνουμε το γάλα και το βούτυρο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Τέλος προσθέτουμε το τυρί και το αυγό και ανακατεύουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τα μανιτάρια, αφού προηγουμένως τα ψιλοκόψουμε και τα αφήσουμε για 30΄ σε σουρωτήρι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε λίγα λεπτά μέχρι να πιουν τα μανιτάρια τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό. Αφήνουμε να βράσει για 20΄.
- Πάνω στα λαζάνια αδειάζουμε τα μανιτάρια και από πάνω απλώνουμε τον πουρέ. Πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Καλή σας όρεξη.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr