- Ξεκινάμε από τη μαρινάδα. Ζεσταίνουμε την κρέμα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνουμε το μισό σε ένα μπολ και κρατάμε το άλλο μισό.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας στο μπολ μαζί με 1 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Βυθίζουμε το αρνί στο μίγμα και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο τουλάχιστον για οκτώ ώρες ή για μία νύχτα.
- Όταν είναι έτοιμο για ψήσιμο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C. Βάζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, το αφήνουμε να βράσει και μαγειρεύουμε για 5΄ (σε αυτό το στάδιο θέλουμε ακόμα να κρατάει, να είναι σχεδόν άψητο). Απλώνουμε το ρύζι και το μαριναρισμένο αρνί σε στρώσεις σε ένα ταψί με βαρύ πάτο ή σε πυρέξ. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μίγμα βουτύρου-κρέμας και απλώνουμε το τραγανό τηγανητό κρεμμύδι και τον περισσότερο κόλιανδρο και δυόσμο.
- Καλύπτουμε το ταψί με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 45΄, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Το μοιράζουμε σε μπολ και σερβίρουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κόλιανδρου και δυόσμου από πάνω.
- Ανά μερίδα: 823 θερμίδες, 48,7 λιπαρά (18,5 γρ. κορεσμένα), 46 γρ. πρωτεΐνη, 51,3 γρ. υδατάνθρακες, 8,7 γρ. σάκχαρα.
- Πηγή: Περ. Jamie, τχ 5, Μάρτιος 2015.