- Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πένες με τα παντζάρια τριμμένα στον τρίφτη, τη γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια, το κασέρι ψιλοκομμένο, την κάπαρη, τις ελιές, και την πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, τη μαγιονέζα και το γιαούρτι, και ανακατεύουμε απαλά.
- Στρώνουμε μια πιατέλα με δροσερά φύλλα μαρουλιού (ή σγουρή σαλάτα) και σερβίρουμε πάνω τους τη μακαρονοσαλάτα. Διακοσμούμε με τα βρασμένα αυγά κομμένα στα τέσσερα.
- Πηγή: Βασίλης Καλλίδης, Λαχταριστές μακαρονάδες.