- Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια με μια κουταλιά αλάτι να μουλιάσουν.
- Την επόμενη μέρα τα βράζουμε, και μόλις είναι μαλακά και έτοιμα (προσοχή να μην λιώσουν) τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
- Στο μεταξύ κόβουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τη σκελίδα σκόρδο μέχρι να καραμελώσουν. Αυτό θα πάρει 3-4΄.
- Προσθέτουμε στα μανιτάρια τις 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, αλάτι-πιπέρι και τα φρέσκα μυρωδικά (αν δεν έχουμε φρέσκα χρησιμοποιούμε αποξηραμένα).
- Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στα ρεβίθια, ανακατεύουμε, και σερβίρουμε προσθέτοντας έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
⇔
Η σαλάτα αυτή είναι εξίσου νόστιμη ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
- Πηγή: mamatsita.com