- Κόβουμε σε φέτες την κολοκύθα.
- Την σκεπάζουμε με νερό και την βράζουμε. Όταν ψηθεί, βγάζουμε τα κομμάτια με τρυπητή κουτάλα, τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε.
- Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι.
- Ανακατεύουμε το μίγμα πάνω στη φωτιά μέχρι να γίνει πηχτός χυλός.
- Το αδειάζουμε σε ατομικά μπολάκια.
- Το γαλατοφάγι σερβίρεται κρύο.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Σούλα Μπόζη, Καππαδοκία, Ιωνία, Πόντος: Γεύσεις & Παραδόσεις, εκδ. Αστερισμός – Λ. Έβερτ, Αθήνα 1997.