Καβουροκεφτέδες
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ψίχα από καβούρι
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ φλ. τρίμματα από άσπρο ψωμί
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο νερό
- ελαιόλαδο
- αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόβουμε την καβουρόψιχα και τη βάζουμε σε μπολ με τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατεύουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Αδειάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε το ψωμί (τόσο ώστε να σφίξουν), 2 κ.σ. νερό και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε για 30′ στο ψυγείο για να σφίξει το μίγμα.
- Στη συνέχεια τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα περνάμε από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Κολοκυθοκεφτέδες
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό πράσινα κολοκυθάκια
- 200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 3 κ.σ. αλεύρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη στο χοντρό.Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μπολ και προσθέτουμε τα κολοκύθια. Ανακατεύουμε με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την τριμμένη φρυγανιά για να δέσει το μίγμα.
- Φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια,και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
⇔
Μετά το τηγάνισμα ακουμπάμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το λάδι. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο, για πιο ελαφρύ και υγιεινό αποτέλεσμα. Ψήνουμε στους 180° για 15-20΄, ή μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!