Τι αγοράζει κανείς σήμερα με 3.000 ευρώ; Πολλά πράγματα αλλά ποιος θα φανταζόταν ότι μπορεί να αγοράσει ακόμα και μωρό! Κι όμως στην Κόρδοβα έγινε μια τέτοια αγοραπωλησία για την οποία κανείς δεν θα μάθαινε εάν η ήδη πολύτεκνη μητέρα δεν αποφάσιζε να κάνει καταγγελία για απαγωγή του βρέφους!
Η 37χρονη γυναίκα συνελήφθη τον Μάρτιο, στο Μόστολες στα προάστια της Μαδρίτης ενώ το ζευγάρι που πήρε το μωρό και δύο συγγενείς τους συνελήφθησαν στην Κόρδοβα στη νότια Ισπανία.
Με ανακοίνωσή της η Αστυνομία διευκρινίζει πως η μητέρα πούλησε το μωρό έναντι 2.000 ευρώ και επιπλέον 1.000 ευρώ είχε στοιχίσει η διαμονή της, για ένα μήνα, στην Κόρδοβα, όπου γέννησε. Η προκαταρκτική έρευνα αποκάλυψε ότι η μητέρα «μετάνιωσε που πούλησε την κόρη της» και ζήτησε να την πάρει πίσω. Το ζευγάρι αρνήθηκε καθώς η μητέρα δεν επέστρεφε το αντίτιμο της πώλησης του μωρού, ούτε και τα 1.000 ευρώ για τη διαμονή της στην Κόρδοβα.
Η έρευνα άρχισε όταν η 37χρονη, μητέρα ήδη άλλων έξι παιδιών, η κηδεμονία των οποίων της αφαιρέθηκε το 2022 ύστερα από αναφορά των κοινωνικών υπηρεσιών για «παραμέληση», κατέθεσε μήνυση, υποστηρίζοντας ότι μια οικογένεια στην Κόρδοβα είχε «απαγάγει» το μωρό της. Η φροντίδα του βρέφους ανατέθηκε σε κέντρο προστασίας παιδιών στην Κόρδοβα.