Την παραίτησή του υπέβαλε με επιστολή του στον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, Χρήστος Παπαδημητρίου επικαλούμενος προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.
Ωστόσο μετά τις αντιφατικές του δηλώσεις σε διάστημα ωρών σχετικά με το κομμάτι του πορίσματος που αφορούσε στην πυρόσφαιρα η οποία καταγράφηκε στα βίντεο της σύγκρουσης των δυο τρένων στα Τέμπη η παραίτησή του είναι μάλλον αναμενόμενη.
Προηγήθηκαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη, του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη και του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη που εμμέσως πλην σαφώς τον καλούσαν να παραιτηθεί.
«Πράγματι ως προς την πυρόσφαιρα, ο κ. Παπαδημητρίου τοποθετήθηκε με έναν τρόπο που δεν τον λες συνεκτικό τις τελευταίες ημέρες, πέφτοντας σε παλινωδίες», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.
Η εικόνα των αντιφάσεων πλήττει την αξιοπιστία του Οργανισμού είχε δηλώσει από την πλευρά του ο κ. Κυρανάκης.
Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του κ. Παπαδημητρίου:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Από τις 18/9/2023 προσπάθησα να υπηρετήσω το κοινό συμφέρον με υπευθυνότητα και επιστημονικότητα, σε μια δύσκολη συγκυρία. Ανέλαβα να δημιουργήσω έναν ανύπαρκτο σιδηροδρομικό φορέα διερεύνησης ατυχημάτων και πιστεύω μέσα σε 18 μήνες κατόρθωσα να δημιουργήσω για πρώτη φορά στην Ελλάδα έναν ικανό φορέα διερεύνησης ατυχημάτων, απαρνούμενος κάθε άλλη επαγγελματική ενασχόληση και αφιερωμένος νυχθημερόν και 365 μέρες τον χρόνο στο τιτάνιο έργο της δημιουργίας του ΕΟΔΑΣΑΑΜ.
Πιστεύω ότι ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ έχει εκπονήσει ένα άρτιο όρισμα, πολύτιμο για το μέλλον των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα.
Μόνη εξαίρεση αποτελεί το ζήτημα της πυρόσφαιρας, το οποίο κατά τη γνώμη σύσσωμου του Συμβουλίου, όπως εκφράστηκε στο Πρακτικό της 26/2/2025 χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Αυτό δήλωνα άλλωστε και από την ημέρα παρουσίασης του πορίσματος.
Με ενσυνείδηση και ευθύνη σας υποβάλλω την παραίτησή μου για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους».