Αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Τοπικές βροχές κατά διαστήματα θα σημειωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ενώ μεμονωμένες καταιγίδες ή όμβροι θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βόρεια, ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 18°, στις υπόλοιπες περιοχές τους 19-22° και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 22-23°, και στη βόρεια Κρήτη τους 23-24°C.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-6, στα πελάγη 7 τοπικά 8 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά στο Ιόνιο έως 9 μποφόρ.
Αττική
Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Μεμονωμένες καταιγίδες ή όμβροι θα εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στην ανατολική Στερεά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Στις Κυκλάδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην Κρήτη αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 και στη βόρεια Κρήτη έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές κατά διαστήματα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι 6 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία
Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες, με τοπικές βροχές από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στις Σποράδες το απόγευμα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.