«Τήνελλα, καλλίνικε» (που σημαίνει «Εύγε, ένδοξε νικητή») ήταν η φράση με την οποία επευφημούνταν οι νικητές στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατά τη στέψη τους με το δάφνινο στεφάνι. Αυτές τις δύο λέξεις επέλεξε ο Δήμος Παύλου Μελά για να τιτλοφορήσει τη μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε για να τιμήσει τον μπασκετμπολίστα Δημήτρη Διαμαντίδη –που πρόσφατα ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία της Euroleague–, και πολλούς άλλους αθλητές που προέρχονται από τον συγκεκριμένο δήμο και διακρίθηκαν κατά τα έτη 2023 ή 2024 σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο.
Η εκδήλωση έγινε την Τετάρτη 19 Μαρτίου στο ΔΑΚ Σταυρούπολης «Λάζαρος Παπαδόπουλος», στην Άνω Ηλιούπολη.
«Τιμούμε αθλητές και ομάδες, τιμούμε τον μεγάλο Δημήτρη Διαμαντίδη. Ένα παιδί που από την Καστοριά πήγε στον δικό μας Ηρακλή και από εκεί στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου. Έναν αθλητή πρότυπο, όχι μόνο εντός γηπέδων, αλλά και εκτός. Έναν παίκτη του οποίου η αίγλη αλλά και η επιρροή στο άθλημα μνημονεύεται ακόμη και σήμερα από superstar του παγκοσμίου μπάσκετ», είπε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης.
Παρών ήταν και ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο οποίος ανήκει στην ίδια λαμπρή γενιά του ελληνικού μπάσκετ.
Βραβεύτηκε επίσης ο παλιός παίκτης και ομοσπονδιακός προπονητής Λευτέρης Κακιούσης, καθώς και η ομάδα του Ηρακλή που κατέκτησε το Βαλκανικό Κύπελλο το 1985, επικρατώντας με 4-1 της ρουμανικής Αργκές Πιτέστι.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βράβευσης διακριθέντων αθλητών του Δήμου Παύλου Μελά τιμήθηκαν περισσότεροι από 300 αθλητές και αθλήτριες.
Τιμήθηκαν επίσης ο Θεόδωρος Ελευθεριάδης που ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής από την Αναγέννηση Άνω Ηλιούπολης και τον Ορφέα Ηλιούπολης για να μεταπηδήσει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, κυρίως με τον Αστέρα Αμπελοκήπων, η Θεανώ Ζαγκλιβέρη, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σταυρούπολη, η Ευαγγελία (Έβελυν) Παπαδοπούλου, αρχιτέκτονας μηχανικός, αθλήτρια της Εθνικής Ελλάδας Σκοποβολής, ο Φώτης Σαλτσίδης, πρωταθλητής της πάλης και της άρσης βαρών και παγκόσμιος πρωταθλητής βετεράνων στην άρση βαρών, ο λαμπαδηδρόμος Ιωάννης Καρυπίδης, που είχε τη μέγιστη τιμή να μεταφέρει στην Καβάλα την Ολυμπιακή Φλόγα, ο πέντε φορές Παραολυμπιονίκης Θανάσης Κωνσταντινίδης που επέστρεψε από τους Αγώνες του Παρισιού με ένα χρυσό στη σφαιροβολία F32 και ένα ασημένιο στη ρίψη κορύνας F32, και ο Λάζαρος Στεφανίδης, ο οποίος με την απόδοση του απέδειξε στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός.