Επίσημη πρώτη για το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ Η Επιστροφή του Ιβάν του Θωμά Σίδερη, στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα «Ανοιχτοί Ορίζοντες» (6-16 Μαρτίου).
Η παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 9 Μαρτίου, στις 22:30, στον κινηματογράφο Μακεδονικόν.
Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στον γνωστό Ουκρανό συγγραφέα ελληνικής καταγωγής Ιβάν Αβράμοφ, που βρίσκεται στο Κίεβο από την αρχή του πολέμου, στο διαμέρισμά του μαζί με τη γυναίκα του.
Από εκεί ο Ιβάν επιχειρεί ένα φαντασιακό ταξίδι στον πατρογονικό τόπο του, ενώ ο πόλεμος μαίνεται στο ανατολικό μέτωπο.
Το σενάριο υπογράφουν η δημοσιογράφος Σοφία Προκοπίδου και ο Θωμάς Σίδερης που έχει και τη σκηνοθεσία.