Μία από τις πλέον διαχρονικές κωμωδίες που μας χάρισε ο σπουδαίος Πόντιος δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Ψαθάς, το έργο Φωνάζει ο κλέφτης ανέβασε η θεατρική μη κερδοσκοπική Ομάδα ARTE στο Κολλέγιο Αθηνών για καλό σκοπό.
Πρωταγωνιστές ο Αλέξανδρος και η Αλίκη Καραμανλή, παιδιά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και της ιατρού Νατάσας Παζαΐτη, ενώ στους υπόλοιπους ρόλους ήταν γνωστοί Αθηναίοι.
Η εγγονή του Δημήτρη Ψαθά και εκδότρια των Απάντων του Λένα Νίτσου-Ψαθά και τα αδέρφια της Λίζα Νίτσου και Οδυσσέας Καρτάλος, προσέφεραν το έργο για να παιχθεί στη μνήμη της αγαπημένης τους μητέρας Μαρίας Ψαθά που άφησε πέρυσι την τελευταία της πνοή, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση των Σωματείων ΕΛΕΠΑΠ και Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ. Η Ομάδα ARTE, ψυχή της οποίας είναι η Αθηνά Κασκαρέλη, ανέβασε από την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου έως χθες 4 Φεβρουαρίου, τη θεατρική παράσταση.
Στο ρόλο του τίμιου στρατηγού Σόλωνα Καραλέοντα προέδρου του δημόσιου οργανισμού, ρόλο που ειχε ερμηνευσει ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος ο Τίμος Τζάννες (των Montblanc). Στο ρόλο της Λέλας, η Νινέττα Βαφειά, (της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας), στο ρόλο της υπηρέτριας Τασίας η Αναστασία Καίσαρη (σχεδιάστρια κοσμημάτων και κόρη του κοσμηματοπώλη Κώστα Καίσαρη) στο ρόλο της κομμώτριας Τούλας η επιχειρηματίας Σοφία Βαχάρη-Τσουβελεκάκη (των Rolex και Attica) στον ρόλο του αρχικαταχραστή γαμπρού Αντώνη ο Γιώργος Αλεξανδράτος (της εφοπλιστικής οικογένειας).
Στον ρόλο του τίμιου λογιστή Τιμολέοντα που ερμήνευσε στην ταινία ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο εκπληκτικός Σίμος Κυπαρισσόπουλος και πάρα πολλοί άλλοι συντελεστές ανάμεσα τους οι Χριστόδουλος Αργυρόπουλος, Γιάννης Αγγελάκης, Κωνσταντίνος Μυριανθής και πάρα πολλοί άλλοι που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σκηνοθετημένοι υποδειγμστικά απο τη Δήμητρα Δερμιτζάκη.