Εικόνες, ήχοι και παραδόσεις από την Ανατολική Θράκη έγιναν τα βήματα ώστε η πολιτιστική κληρονομιά να λάμψει επί σκηνής, στα Αγιοβασιλιάτικα αρραβωνιάσματα στην Ανατολική Θράκη, μια μουσικοθεατρική παράσταση της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες».
Το Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας την Κυριακή γέμισε κόσμο που απόλαυσε τη δουλειά που σκηνοθέτησε η Κική Δανιηλίδου. Το θεατρικό τμήμα της Εστίας, σε συνεργασία με τη χορωδία και τα χορευτικά τμήματα, παρουσίασαν μια καθηλωτική απόδοση των εθίμων που συνδέονται με τις εορταστικές περιόδους και τα «αρραβωνιάσματα» της εποχής.
Ο πρόεδρος των «Ιώνων» ευχαρίστησε την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Βόλου για την υποστήριξη, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Η βραδιά έκλεισε με ευχές για το νέο έτος και την υπόσχεση πως το σωματείο θα συνεχίσει να διατηρεί ζωντανή την ιστορία και την παράδοση των Μικρασιατών μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις που προάγουν την πολιτιστική κληρονομιά.