Γυρίζετε σπίτι ένα ζεστό μεσημέρι, και από κάποιο γειτονικό διαμέρισμα σας …παίρνει η μυρωδιά των γεμιστών, δεν έχετε όμως το θάρρος να χτυπήσετε την πόρτα με ένα άδειο πιάτο ανά χείρας.
Από κάποια περίεργη σύμπτωση έχετε στο ψυγείο όλα τα υλικά, σας λείπει όμως ένα βασικό: η διάθεση (ή ο χρόνος) να κάνετε όλη τη διαδικασία που απαιτείται μέχρι να μυρίσει και το δικό σας σπίτι τόσο μα τόσο χαρακτηριστικά!
Κανένα πρόβλημα! Είτε σας αρέσουν με κιμά είτε με ρύζι, μπορείτε να έχετε τη γεύση και το άρωμα που θέλετε χωρίς τον κόπο του γεμίσματος, και χωρίς το ψήσιμο στο φούρνο – ειδικά αν δεν πρόκειται να ταΐσετε μια ντουζίνα κόσμο. Αρκεί να έχετε ένα βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα. Άλλωστε, όλα είναι μια ιδέα.
Την ποσότητα των υλικών μπορείτε να την προσαρμόσετε ανάλογα με τη χωρητικότητα του σκεύους σας. Η συνταγή που ακολουθεί είναι για «γεμιστά» με κιμά, εσείς όμως μπορείτε να φτιάξετε την αγαπημένη σας εκδοχή με ρύζι.
ΥΛΙΚΑ
5-6 πράσινες πιπεριές (συν μία για τη σάλτσα) |
1-2 πιπεριές Φλωρίνης (συν μία για τη σάλτσα) |
1 κρεμμύδι |
1 συσκ. ντοματάκια αποφλοιωμένα |
½ κιλό κιμά |
6-7 ντοματίνια κομμένα στη μέση |
αλάτι και πιπέρι |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα, χτυπώντας στο μπλέντερ τα αποφλοιωμένα ντοματάκια με το κρεμμύδι, μία πράσινη πιπεριά και μία κόκκινη, και αλατοπίπερο.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε χοντρές ροδέλες, περίπου 2 εκ. Πετάμε τα σπόρια και τις μεμβράνες, κρατάμε όμως (και χρησιμοποιούμε) τα καπάκια.
- Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται.
- Αφαιρούμε τις πιπεριές και ρίχνουμε στο τηγάνι τον κιμά.
- Μόλις ο κιμάς αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε τη σάλτσα τις πιπεριές και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.
- Προς το τέλος προσθέτουμε και τα μισά ντοματίνια, για είναι πιο ζωντανό το χρώμα αλλά και η γεύση τους.
- Απολαμβάνουμε το άρωμα και τη γεύση των γεμιστών, συνοδεύοντας ένα ωραίο σπυρωτό ρύζι.