Είναι κάτι ανάμεσα σε αλοιφή και σαλάτα, αλλά όπως και να το πείτε είναι ένα εύκολο και δροσερό πιάτο, ένα έξοχο κρύο ορεκτικό με καρότο και γιαούρτι.
Απαιτεί δε ελάχιστα υλικά και ακόμα λιγότερο κόπο!
ΥΛΙΚΑ
3 καρότα, καθαρισμένα και χοντροτριμμένα |
2 φλ. τσαγιού γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό |
½ φλ. τσαγιού καρυδόψιχα, χοντροσπασμένη |
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο |
4 κ.σ. ελαιόλαδο |
αλάτι |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για ½ λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι.
- Ρίχνουμε το τριμμένο καρότο, αλάτι, και σοτάρουμε για περίπου 5-7’, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος και αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε.